Uskonnon web-kysyntä kasvussa

Webillä on hengellinenkin ulottuvuus. Seurantatutkimus kertoo, että Yhdysvalloissa uskonnollisten verkkosisältöjen kysyntä on kasvussa.

27.12.2001 8:02

Yhdysvalloissa joka neljäs aikuinen etsii netistä vahvistusta uskolleen, rukousyhteyttä ynnä muuta uskonnollista sisältöä, kertoo Pew Internet Projectin tuore tutkimustulos.

Uskonnollisten verkkopalvelujen ja -sisältöjen kysyntä on kasvanut nopeasti. Viime vuonna vastaavan tutkimuksen mukaan uskonnolliset verkkosivut vetivät puoleensa 20 miljoonaa amerikkalaista, kun heitä uusimman laskelman mukaan olisi 28 miljoonaa.

Pew Internet Projectin tiedotteen mukaan hengellisen nettisisällön kuluttajia on Yhdysvalloissa jopa määrällisesti enemmän kuin online-uhkapelien harrastajia. Ketkä tahansa eivät kuitenkaan verkossa hankkiudu uskonnollisen sanoman tai palvelujen ääreen. Religious surfers -ryhmäksi kutsutuista netin käyttäjistä 84 prosenttia kuului johonkin uskonnolliseen yhdyskuntaan, kun yleinen keskiarvo on 68 prosenttia.

Puhelinhaastatteluina tehdyn kyselytutkimuksen otos on verraten pieni. Haastateltuja on kaikkiaan viisisataa. Tutkimuksen tehnyt Pew Internet Project on ei-kaupallinen tutkimushanke, jossa selvitetään netin käyttöä lähinnä sosiologisesta näkökulmasta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?