Transvestiitin tukisivut soimaavat kauppaketjua

Yhdysvaltalainen kauppajätti Winn-Dixie Stores on harmistunut imagoaan uhkaavista verkkosivuista. Ne kertovat entisestä trukkikuskista - miehestä, joka erotettiin, koska hän käytti vapaa-aikanaan naisten vaatteita.

19.12.2001 12:38

Kun joulukampanjat käyvät kuumimmillaan, hehkuvat amerikkalaisen Winn-Dixie Stores -kauppaketjun posket punaisina aivan toisenlaisesta kampanjasta. Yhtiötä yli 20 vuotta palvellut trukkikuski on saanut taakseen laajan tukiryhmän, joka haluaa kertoa kaikelle maailmalle webissä, miksi mies sai potkut.

ShameOnWinnDixie.com -verkkosivujen mukaan Peter Oiler erotettiin, koska hän on mieltynyt naisten vaatteisiin ja pukeutuu niihin toisinaan vapaa-ajallaan. Työssään hän ei niitä kuitenkaan käyttänyt ja sanoo muutenkin toimineensa, kuten tunnollisen työntekijän kuuluu. Tammikuun viidentenä päivänä vuonna 2000 mies kuitenkin sai potkut - tukiryhmän mukaan siksi, että yhtiö katsoi hänet ongelmalliseksi oman imagonsa kannalta.

Tapaus on Oilerin mukaan vaikeuttanut merkittävästi hänen elämäänsä ja koetellut myös 24 vuotta kestänyttä avioliittoa. American Civil Liberties Union on nostanut asiasta myös virallisen kanteen, joka tulee oikeuden käsittelyyn lähikuukausien aikana.

Winn-Dixie taistelee tukiryhmää vastaan jo nyt lakimiesvoimin. Sivuille liitetyssä kirjeessä yhtiö vaatii verkkosivujen välitöntä sulkemista vedoten muun muassa rekisteröidyn nimen väärinkäytöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?