YLE ja Posti tyrkkivät palveluja digi-tv:lle

Yleisradio Oy ja Suomen Posti Oyj ovat sopineet yhteistyöstä, jonka tavoitteena on kehittää digitaaliseen televisioon uusia joka kodin sähköisiä palveluita. Nämä tuovat digitaalisen television katsojille luotettavan sähköisen postilaatikon Netpostin sekä useita muita Postin tuottamia sähköisiä uutuuspalveluita.

7.12.2001 10:32

Kehitettävät palvelut tulevat katsojien ulottuville vuoden 2002 aikana, kun avoimeen teknologiaan perustuvat digitaalisen television vastaanottimet tulevat markkinoille ja interaktiiviset kaksisuuntaiset palvelut tulevat käyttöön.

YLEn ja Postin yhteistyösopimus on osapuolien mukaan merkittävä askel uusien sähköisten palveluiden kehittämiseksi, ja se noudattaa kummankin yhtiön strategiaa kehittää luotettavia ja helppokäyttöisiä tietoyhteiskuntapalveluita.

- Kansalaisille tarjottavat sähköiset peruspalvelut ovat osa YLEn julkisen palvelun kokonaisuutta ja Postin uudet ohjelmistot ovat osa näitä. Lisäksi on tärkeää, että merkittävät palveluntarjoajat, joihin suomalaiset ovat tottuneet luottamaan tulevat mukaan kehittämään digi-tv palveluja, toteaa YLEn vt. televisiojohtaja Heikki Seppälä.

YLE kehittää jatkossa digitaaliseen televisioon tulevia palveluita myös muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

- Postin tavoitteena on tuoda Postin sähköisen palvelukanavan Netpostin palvelut jokaiselle suomalaiselle myös digitaalisen television kautta. Sähköisessä viestinvälityksessä Posti hyödyntää vahvuuksiaan ja rooliaan tarjoamalla lähettäjäasiakkaille vastaanottajien turvallista saavutettavuutta mediasta riippumatta selvittää johtaja Olli Harjama Suomen Postista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?