Red Hat jakaa Linuxin ilmaiseksi USA:n kouluihin

Maailman suurin Linux-käyttöjärjestelmän jakelija Red Hat haastaa Microsoft-yhtymän koulujen herrasmiesmäisessä kohtelussa. Yhtiö tarjoaa ilmaiseksi virallisen Linux-käyttöjärjestelmänä kaikkiin Yhdysvaltain osa-alueiden kouluihin.

22.11.2001 11:17

Red Hatin laskelman mukaan lisensioitujen Microsoft järjestelmien korvaaminen Linuxilla säästää rahaa kaikkiaan miljoonan uuden pc-koneen ostoon. Red Hat ei kursaile vertailla avokätisyyttään Microsoftin vastaaviin eleisiin.

Microsoft on maadoittanut joukon yksityisiä syytteitä liikalaskutuksesta sopimalla miljardin dollarin satsauksesta köyhimmille amerikkalaisille kouluille.

Microsoft avustaa viiden vuoden ajan 12 500 koulua, joissa opiskelee seitsemän miljoonaa lasta. Lisäksi yhtiö välittää 200 000 Intel ja Mac -pc:tä kouluille 50 dollarin kappalehintaan. Sopu on vasta liittovaltiotasolla, ja joissakin osavaltioissa sitä pidetään riittämättömänä.

Vuoden toisella kvartaalilla Red Hat kirjasi tuntuvan laskun myynnin volyyminsa, mutta silti vain 100 000 dollarin nettotappion.

Red Hat markkinoi nyt Linuxia entistä kovemmin ottein, ja on tarjoamassa siirtymäratkaisuja Linuxiin myös perinteisen Unixin käyttäjille.

Red Hatin ja Microsoftin kilpalaulanta lahjoituksista on jo herättänyt ärtyneisyyttä rikkaan maan köyhien keskuudessa. Monilta lapsilta puuttuvat säännölliset ateriat, eikä emalia voi syödä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?