Tuotekehitys jatkuu - Digitoday - Ilta-Sanomat

Intelin Barrett: Lama loppuu kuudessa kuukaudessa

Julkaistu: 5.11.2001 14:55

Suoritinvalmistaja Intelin pääjohtaja Craig Barrett sanoo Yhdysvaltain talouden olleen nyt 12 kuukautta taantumassa, eikä se voine jatkua enää kuutta kuukautta pidempään.

Barrett vakuuttaa Financial Timesin haastattelussa, että siruvalmistaja ei karsi panoksiaan tuotekehitykseen taantumasta huolimatta. Hän myöntää viime kuukausien koetelleen yhtiötään, mutta sanoo Intelin käyttävän tänä vuonna aikomansa 7,5 miljardia dollaria tuotekehitykseen.

- Emme ole koskaan käyttäneet vuositasolla yhtä vähän tuotekehitykseen kuin nyt. Puremme hammasta, tiedämme että tämä loppuu, Barrett sanoo.

Hänen mukaansa Intel pyrkii parantamaan tuottavuuttaan kaikin tavoin. Teknologian nopea kehitys ei ole hidastunut markkinoiden kompastelusta huolimatta, Barrett huomautti.

Vetoapua uusista teknologioista

Barrett uskoo uuden Windows XP:n tuovan uutta puhtia markkinoihin, mutta kukaan ei tiedä kuinka paljon ja millä tavoin, Barret pohtii.

Hän uskoo käyttäjien edelleen vaihtavan tietokonettaan keskimäärin kolmen vuoden välein, ja vakuutti Pentium 4 -sirun myyvän edelleen hyvin.

Barrett kertoi haastattelussa uskovansa langattomien 2,5g- ja 3g-ratkaisujen menestykseen eurooppalaisten teleoperaattoreiden raskaasta velkataakasta huolimatta.