Digitoday

Kyöstiltä voi kysyä tuomioistuinten jutuista

Julkaistu:

Kansalaiset voivat jatkossa etsiä tietoa tuomioistuinten diaareihin kirjatuista asioista Kyösti-järjestelmän avulla. Tietosuojasyistä uusi kyselyjärjestelmä ei kuitenkaan tule nettiin vaan oikeustalojen asiakaspäätteille.
Kyselykäyttöjärjestelmä Kyösti avaa kansalaisille uuden väylän tuomioistuinten diaaritietoihin. Kyösti -asiakaspäätteitä on toistaiseksi käytössä tuomioistuinten kirjaamoissa kahdeksalla paikkakunnalla, mutta niiden avulla voi tutkia kaikkien järjestelmään kuuluvien tuomioistuinten tietoja. Nettiin tietoja ei aiota tuoda tietosuojasyistä.

Kyselykäyttöjärjestelmässä on nyt tiedot korkeimpaan oikeuteen ja hovioikeuksiin 1.1.2001 lukien saapuneista asioista sekä korkeimpaan hallinto-oikeuteen ja alueellisiin hallinto-oikeuksiin 1.6.2001 lukien saapuneista asioista. Päivitykset tehdään kerran vuorokaudessa. Tiedot käräjäoikeuksien ja vakuutusoikeuden asioista siirretään järjestelmään myöhemmin.

Kyösti sisältää tuomioistuinten perustiedot kirjatuista asioista, asianosaisten nimet sekä tiedot asioiden käsittelyvaiheista ja ratkaisuista. Järjestelmään ei ole tallennettu asiaan liittyviä papereita, mutta merkinnät juttuun liittyvistä asiakirjoista ovat kaikkien selattavissa. Tuomioistuinten kirjaamot toimittavat edelleen myös maksullisia otteita asian diaarilehdestä.

Kyösti-asiakaspäätteitä on Helsingin ohella toistaiseksi Kuopiossa, Kouvolassa, Rovaniemellä, Turussa, Vaasassa, Hämeenlinnassa ja Oulussa.

Kommentit

    Näytä lisää