AtBusiness toimittaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Tullille valmisteverotuksen tietojärjestelmä

Tullilaitos on valinnut AtBusiness Communicationsin suunnittelemaan ja toteuttamaan valmisteverotuksen tietojärjestelmän.

17.9.2001 16:09

Teknisesti vaativa valmisteverojärjestelmä on tarkoitus uusia osana tullilaitoksen verotus- ja hallintajärjestelmien uudistusta ja euron käyttöönottoa vuoden 2002 alusta lähtien.

Valmisteveron alaisia ovat erikseen verollisiksi säädetyt tuotteet, jotka Suomessa valmistetaan tai vastaanotetaan toisesta jäsenmaasta tai tuodaan Suomeen yhteisön ulkopuolelta. Nykyisin käytössä oleva Tullihallituksen hoitama valmisteverotuksen verotusjärjestelmä ei täytä niitä vaatimuksia, joita tehokas ensivaiheen valmisteverotus sille asettavat. Nykyinen järjestelmä ei myöskään sovellu euron käyttöönottoon.

AtBusineksen kehittämä selainpohjainen järjestelmä sisältää täydelliset valmisteverotuksen käsittelytoiminnot, verotuksen yhteydessä hoidettavien tukien ja vakuuksien käsittelyn sekä välineet tietojen vastaanottamiseen ja välittämiseen muihin tietojärjestelmiin. Lisäksi uusi järjestelmä mahdollistaa osapuolten mukaan tullitoimipaikkojen siirtymisen vaivattomasti euron käsittelyyn.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?