Microsoft kaukana - Digitoday - Ilta-Sanomat

IBM maailman suurin ohjelmistotalo

Julkaistu: 14.8.2001 11:41

IBM johtaa reilusti maailman ohjelmistomarkkinoita. Software Magazine -lehden listan mukaan IBM keräsi ohjelmistobisneksellä lähes kaksi kertaa enemmän tuloja kuin Microsoftin koko liikevaihto on.

IBM:n ohjelmistobisneksen liikevaihto viime vuonna oli hieman yli 304 miljardia markkaa. Software Magazinen listalla toiseksi sijoittuvan Microsoftin koko liilkevaihto on noin 159 miljardia markkaa.

Vasta kun Oraclen, SAPin ja Computer Associatesin liikevaihtoihin yhdistetään Microsoftin liikevaihto, nelikko yltää IBM:n ohjelmisto- ja palveluyksikköjä suuremmaksi.

IBM:n ohjelmistokaupan suurin kasvun lähde on ollut e-bisnekseen liittyvien middleware-ohjelmistojen kuten tietokantatuotteiden ja Websphere-palvelinohjelmistojen myynti.

Internetin hyödyntämisessä tarvittavat yrityksille tarjottavat ohjelmistot ovat Software Magazinen tietojen perusteella myös IBM:n vahvan aseman pohja.

Lehti huomioi listallaan yritysten liikevaihdosta vain suoraan ohjelmistoihin ja niihin liittyviin palveluihin liittyvät tulot.