Palmilla vaikeaa, Nvidialla pyyhkii hyvin

Wall Streetillä jenkkiosakkeet suuntasivat eri suuntiin: teknot liukuivat hieman ja teollisuusosakkeet nousivat suurinpiirtein saman verran.

9.11.2001 8:33

Torstaina osakkeet suntasivat eri suuntiin, kunnes Euroopan keskuspankki alensi 50 basis-pistettä korkotasoa. Sen jälkeen osakkeisiin iski nousuralli, mutta se ei jaksanut kantaa päätöshetkeen asti.

Käsitietokonevalmistaja Palmin pääjohtaja Carl Yankowski ilmoitti eroavansa yhtiön johdosta torstaina. Syynä lienevät paineet, jota hän saa kokea laskeneen osakekurssin ja vaikeiden markkinanäkymien vuoksi.

Virallinen selitys on kuitenkin se, että Palm on juuri jakautumassa kahdeksi yhtiöksi: toinen kehittää rautaa ja toinen Palm OS -käyttöjärjestelmää. Palmin osake liukui vain 1,3 prosenttia.

Markkinatulkinta lienee, että muutos voi olla Palmille mahdollisuus, vaikka kilpailu kiristyy Microsoftia vastaan.

Grafiikkapiirien valmistaja Nvidia ylitti odotukset kolmannella neljänneksellä. Yhtiö tahkosi tulosta 26 prosenttia aiempaa enemmän. Myös myynti oli vahvaa: se kasvoi 370 miljoonan taalaan neljänneksellä, kun se vuosi sitten oli 198 miljoonaa.

Nvidian osake ei ehtinyt reagoida tulosuutiseen päivällä; osake heikkeni Nasdaqissa 1,7 prosenttia. Jälkipörssissä osake liiteli viiden prosentin nousussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?