Nettiseksi ei kohenna suhde-elämää

Joka toinen netistä seksiä etsivä tekee niin paetakseen arjen harmautta, kertoo mittava amerikkalainen kyselytutkimus. Enemmistö ei koe saavansa netistä potkua tosielämän ihmissuhteisiin, mutta useampi kuin joka kymmenes vastaaja etsii verkosta asento-oppia tai tietoa seksitaudeista.

23.7.2001 11:51

Fantasiointi on nettiseksin keskeisimpiä houkuttimia. Tällaisen kuvan antavat itsestään 38.000 amerikkalaista, jotka osallistuivat MSNBC.comin ja kalifornialaisen San Jose Marital Services and Sexuality Centren yhteiseen nettikyselyyn.

Osallistujista 63 prosenttia on sitä mieltä, ettei internetin seksiin liittyvä anti vaikuta positiivisesti arkielämän ihmissuhteisiin. Kyselyn mukaan joka toinen netistä seksiä hakeva tekee kuitenkin niin paetakseen arkisia rutiineja.

Joka kymmenes vastaajista menee tutkimuksen mukaan arjen paossa niin pitkälle, että he omasta mielestäänkin ovat addiktion vallassa. Joka neljäs sanoo, että ainakin kerran nettiseksi on saanut heistä vallan niin, että siitä on aiheutunut ongelmia.

Vastaajista 13 prosenttia sanoo etsivänsä verkosta asento-oppia ja tietoa seksitaudeista. Noin joka kymmenes sanoo pitävänsä etenkin siitä, että he voivat toteuttaa fantasioitaan chat-huoneissa. Keskimäärin vastaajilta kului internetissä seksiaiheisen sisällön parissa noin kolme tuntia viikossa.

Nyt toteutettu nettiseksitutkimus on laajimpia aiheesta koskaan laadittuja kyselytutkimuksia. Tekijät kuitenkin huomauttavat, ettei tutkimushanke täytä tieteellisen tutkimuksen kriteereitä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?