Microsoft teki myönnytyksiä

Microsoft antaa mikrojen valmistajille mahdollisuuden luopua Internet Explorerista Windows XP:n myötä. Päätös on signaali markkina-aseman väärinkäyttöä koskevien syytösten ja oikeusjuttujen ratkaisemiseksi.

Microsoft myönsi pc-tietokoneiden valmistajille mahdollisuuden poistaa työpöydällä ja muualla sijaitsevat Internet Explorerin kuvakkeet myytävistä laitteista. Tämän lisäksi loppukäyttäjä voi nyt myös poistaa selaimen kokonaan käyttöjärjestelmästään. Tämä antaa ainakin teoreettisen mahdollisuuden muillekin selaimille, kuten Netscapelle.

Microsoftin selaimen irroitus on yhtiöltä taktisesti mielenkiintoinen veto, sillä käytännössä Microsoft on monien analyytikkojen mukaan jo voittanut selainkamppailun.

Liikevaihto ylittää ennustuksen

Microsoft ilmoitti, että sen neljännen vuosineljänneksen liikevaihto on odotettua korkeampi, mutta samalla on tulossa yhtiön ensimmäinen investointitappio, jonka suuruusluokka on noin 2,6 miljardia dollaria. Yhtiön mukaan tappiot tulivat huonoista sijoituksista kaapeli- ja telekommunikaatio-alalla. Microsoft sijoitti edellämainituille aloille saadakseen jalansijaa mobiili-, ja televisio-laitteiden ohjelmistovalmistajana.

Mitä XP maksaa?

Amazonissa oli jonkin aikaa listattuna Windows XP:n hinnoittelupolitiikka, jonka mukaan WinXP:n kotiversio (Home Edition) maksaisi noin 200 dollaria, kun taas yritysversio (Professional) maksaisi noin 300 dollaria.

Hinnat katosivat sivuilta nopeasti, ja tämä on antanut aihetta Amazonin ja Microsoftin keskinäisiä sopimuksia koskeville spekulaatioile.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?