429 miljoonalla kotiyhteys nettiin

Joka neljännessä eurooppalaisessa ja joka toisessa pohjois-amerikkalaisessa taloudessa on nettiyhteys kotoa. Lähes kymmenen prosenttia Euroopan kodeista aikoo hankkia yhteyden vuoden kuluessa.

15.6.2001 12:35

Nielsen//NetRatingsin tuoreen tutkimuksen mukaan kotikäyttäjien perusteella Pohjois-Amerikan valta-asema nettikäyttäjistä voi horjua.

Tällä hetkellä 41 prosenttia käyttäjistä on pohjois-amerikkalaisia, mutta Euroopan ohella Aasiassa ja Tyynenmeren alueella aiotaan hankkia ahkerasti yhteyksiä.

Jopa 12 prosenttia Aasian ja Tyynenmeren alueen kotitalouksista on aikeissa hankkia yhteyden vuoden kuluessa.

Sekä Euroopassa että Aasiassa ja Tyynenmeren alueella yhteys nettiin on useammin kotoa kuin työpaikalta. Kotiyhteyksien määrä kasvaa mutta työyhteydet eivät ole lisääntyneet. Internetin käyttö töistä ei siis ole normi näissä maissa.

Euroopan pienissä maissa, muun muassa Suomessa, penetraatio on perinteisesti ollut korkea. Suurten maiden yhteyksien määrä on nyt kasvussa. Saksassa kotiyhteyksien määrä nousi eniten koko Euroopassa.

Netistä ostaminen on yleisintä Ruotsissa. Yksi kuudesta eurooppalaisesta kävi tammi-maaliskuussa internetissä hankkiaakseen tietoa ostetavista tuotteista tai palveluista. Netistä osti jotakin joka yhdestoista aikuinen. Ruotsissa melkein puolet hankki tietoa ja joka viides halusi tehdä ostoksia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?