Pankkipalvelut suosittuja - Digitoday - Ilta-Sanomat

Suomalaiset laiskoja kotikäyttäjiä

Suomessa netin kotikäytö on Pohjoismaiden vaisuinta. Pankkipalvelut nousevat kotimaan käyttölistalla korkealle.

15.6.2001 11:49

Pohjoismaisessa vertailussa Suomi sijoittuu viimeiseksi sekä kotikäyttökertojen että kotikäytön ajalla mitattuna. Tämän kerto kansainvälinen, Nielsen/NetRatingsin internetkäyttöä mittaava paneelitutkimus.

Muissa pohjoismaissa netissä käydään keskimäärin 13 kertaa kuukaudessa, Suomessa vain 11. Ja siinä missä suomalaiset viettävät aikaa netissä neljä ja puoli tuntia kuukaudessa, Ruotsissa aikaa kuluu melkein kuusi tuntia, Ruotsissa ja Tanskassa yli viisi tuntia.

Muissa pohjoismaissa kotikäyttäjä tekee kirkkaasti yli 500 sivulatausta kuukaudessa, Suomessa vain vähän yli 400.

Kotoaan internetiin pääsee Suomessa 49 prosenttia yli 16-vuotiaista. Ruotsissa luku on yli 60 prosenttia, Tanskassa 58 ja Norjassa 53.

Tutkimuksen mukaan Soneraplaza on kotikäyttäjienkin ykkönen. Se tavoittaa yli 480 000 viikottaisella kotikäyttäjällään yli 40 prosenttia aktiivikäyttäjistä. Saunalahti-Jippii (yli 430 000 viikottaista kotikäyttäjää) ja MTV3-Almamedia (400 000 käyttäjää) ovat kotimaisten yleisportaalien kakkonen ja kolmonen.

Perusportaalien väliin kiilaavat - Microsoftin msn:n ja sen omien sivujen ohella - Meritan ja Osuuspankkiryhmän palvelusivustot. Meritalle mitattiin yli 300 000 viikkokäyttäjää ja Osuuspankeille melkein 280 000. Leoniassakin vierailee viikottain yli 130 000 kotikävijää.

Vertailua muualla esitettyihin lukuihin vaikeuttaa tosin se, että tutkimus määrittelee domainnimen tiukasti yhden osoitteen alle. Niinpä Jippiin-Saunalahden ja MTV3-Alman luvut voivat sisältää päällekkäistä käyttöä. Samoin Soneraplaza ei välttämättä tavoita kaikkia aladomaineja. Lisäksi on muistettava, että luvut perustuvat kotikäyttöön.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?