Netscape rakentaa uutta identiteettiä

Yhdysvaltalaisen AOL Time Warnerin omistama Netscape Communications rakentaa uutta identiteettiä. Yhtiö tahtoo olla jatkossa oma-aloitteisille käyttäjille tarkoitettu mediakeskus.

Netscapen toimitusjohtaja Jim Bankoff julisti tiedotusvälineille, että puolen vuoden päästä Netscapea ei enää pidetä selaimiin keskittyneenä ohjelmistotalona. Vaikka selain yhä on Netscapen kruununjalokivi, yhtiöstä tehdään nyt tekijää sisältömarkkinoille.

Netscapesta on tarkoitus tulla Yhdysvaltain suurimman internet-sisältöjä tarjoavan AOL Time Warnerin kaltainen mediakeskus. Sen rakenne perustuisi verkostomaisuteen.

Netscapen suunnitelmissa on tavoittaa oma-aloitteinen ja työpaikaltaan internetiä käytävä kohderyhmä, jolle AOL:n palvelut ovat liian valmiiksi paketoituja. -Kutsumme heitä a la carte -käyttäjiksi, Jim Bankoff kuvaili. -He haluavat itse löytää kiinnostavat kohteet.

Suunnitelmissa on verkostomaisen rakenteen avulla johdattaa käyttäjä eteenpäin AOL:n monille erilaisille alasivustoille. Synergia AOL:n ja Time Warnerin laajan tarjonnan kanssa on uusien ideoiden ydin.

Netscapen ansaintalogiikka on, että näin mainosraha saadaan virtaamaan sisään, kun Netscape lupaa tehoa cross-marketing-operaatioihin ja vahvoja markkinoinnillisia kokonaispaketteja.

Suureksi kysymykseksi tietysti jää, kuinka Netscape aikoo lyödä laudalta Yahoo!:n ja MSN:n kaltaiset vahvat portaalit ja kuinka saada käyttäjät muuttamaan tottumuksiaan. Yhdysvaltalaiset analyytikot arvelivat työn vaativan pitkäjänteisyyttä, sillä ellei Netscape pysty kilpailijoitaan parempaan tarjontaan, sen peli voi olla menetetty. Netscapen ilmoituksen mukaan sillä oli vuonna 2000 globaalisti yli 40 miljoonaa rekisteröityä käyttäjää, ja kasvuvauhti oli 37 prosenttia. Analyytikkojen mukaan talo on silti viime ajat ollut huonosti johdettu. Kriitikkojen mukaan sen brandin on annettu rapistua pahasti eikä käyttäjämääristä ole saatu puristetuksi tulorahoituksen lisäystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?