Digitoday

Neljälle journalistille palkinto valtiolta

Julkaistu:

Toimittajat Kaija Hackzell, Oiva Luhtasela ja Pertti Monto sekä ohjaaja Marja Mosander saivat perjantaina valtion journalistipalkinnon. Joukon ansiot ulottuvat talousjournalismista Helsingin paikallishistorian tallentamiseen.
Kulttuuriministeri Suvi Lindén jakoi perjantaina vuoden journalistipalkinnot. Pitkästä ja merkittävästä urasta ja sen ansioista myönnettävä palkinto suuruudeltaan 50.000 markkaa. Palkinnot jaetaan toimittajalautakunnan esityksen perusteella.

Palkituista toimittajista Kaija Hackzell ehti ennen eläkkeelle jäämistään työskennellä 35 vuotta Helsingin Sanomain eri toimituksissa. Tänä aikana hän on kertonut monen helsinkiläisen ihmisen, suvun, rakennuksen ja työpaikan tarinan "korttelisarjassaan", palkinnon perusteluissa todetaan.

Hackzellin Helsingin Sanomissa 1967-2001 julkaistut tarinat ovat ilmestyneet myös kirjasarjana, jonka kuudetta osaa tekijä työstää parhaillaan.

Toimittaja Oiva Luhtasela puolestaan on palvellut urallaan kaikkien pisimpään Kalevaa, jossa hän työskenteli yli 30 vuotta ja eläkkeelle jäätyäänkin kirjoittaa kolumneja paikallislehteen. Luhtaselan ansioksi katsottiin muun muassa väsymätln aluepolitiikan ja hallintoon liittyvien asioiden seuraaminen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Talouselämää ja muistoja

Pentti Monto jäi eläkkeelle viime syksynä työskenneltyään siihen asti yhtäjaksoisesti erilaisissa toimittajan tehtävissä yli 43 vuotta. Näistä 17 viimeistä vuotta hän työskenteli Talouselämä -lehden päätoimittajana.

Palkinnon perusteluissa todetaan, että Talouselämä -lehden nykyinen kriittinen ja riippumaton tarkastelukulma on Monton ansiota. Lehden toimituksesta sanotaan hänen kaudellaan tulleen "eräänlainen suomalaisen talousjournalismin korkeakoulu, jota on käynyt moni nykyinen, entinen ja tuleva päätoimittaja ja eturivin talousjournalisti".

Ohjaaja Marja Mosander taas on tehnyt pitkän päivätyön televisiossa. Uransa hän aloitti vuonna 1965 silloisessa Oy Mainos-TV AB:ssa.

Mosanderin erikoisohjelmia ovat muun muassa Paasikiven päiväkirja sekä UKK:n katkerat vuodet. Mosander on vuodesta 1991 alkaen tehnyt yhteistyössä Rauli Virtasen kanssa pisteohjelmia ja reportaasisarjoja Maailmalta sekä Maailman sydämenlyöntejä.

Vuodesta 1995 lähtien Marja Mosander on tehnyt omaan ideaansa perustuvaa Muistoja-ohjelmaa. Ohjelmassa on hyödynnetty MTV:n omaa filmiarkistoa sekä yhtiön omistamaa vanhaa suomalaista lyhytelokuvamateriaalia.

Kommentit

    Näytä lisää