Uutta liiketoimintaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Certall turvaa Valimo Wirelessiin

Varmenteita ja varmennepalveluita tuottava Certall ottaa käyttöönsä Valimo Wireless Oy:n tietoturvaratkaisun. kertovat yritykset tiedotteessaan.

5.3.2001 12:58

Certallille syntyy kaupan myötä uusi liiketoiminta-alue, kun se voi myydä käyttäjien tunnistamista ja todentamista myös palveluna esimerkiksi operaattoreille, pankeille tai muille palveluntarjoajille. Aiemmin käyttäjien luotettavaa tunnistusta tarvitsevan yrityksen on pitänyt hankkia vaadittavat järjestelmät itse. Alkuvaiheessa Certall tarjoaa asiakkailleen varmennus- ja tunnistuspalveluita sähköisten henkilökorttien avulla. Jatkossa palvelutarjontaa laajennetaan myös kiinteän ja mobiilin internetin palveluihin, kun matkapuhelimien PKI-sirukortit (PKI-SIM- ja WAP-laitteiden WIM-kortit) yleistyvät. Vuonna 2000 perustetun Valimon Validator-ohjelmisto mahdollistaa esimerkiksi mobiilien maksualustojen, huutokaupparatkaisujen, vedonlyönnin, lipunvarauksen tai äänestämisen varmentamisen. Se perustuu niin sanottuun julkisen avaimen menetelmään eli Public Key Infrastructure (PKI) -tekniikkaan. - Näemme alkavan yhteistyön erittäin tärkeäksi, koska tunnistuspalvelut ovat tärkeä osa tulevaisuuden liiketoimintaamme", toteaa Certallin toimitusjohtaja Jukka Koskinen.

Ohjelmiston avulla voidaan estää verkossa lähetettävien tietojen muuttaminen, taata informaation salaus, estää ulkopuolisten pääsy tietoihin sekä tehdä mahdolliseksi laillisesti sitovien allekirjoitusten ja aikaleiman käyttö. Validator erottaa PKI -infrastruktuurin on omaksi sovelluksekseen, ja sen avulla palveluntarjoaja voi varmentaa sekä omia että muiden palveluita.

Varmennuspalveluita voidaan vuokrata edelleen muille yrityksille, jotka haluavat turvata maksuliikenteensä.

- Sähköisen kaupankäynnin ratkaisuissa on aiemmin jouduttu tinkimään turvallisuudesta tai tekemään suuria investointeja varmennejärjestelmiin. Validatorin avulla kynnys sähköisen asioinnin varmentamiseen laskee, kun PKI-sovellus voidaan ostaa palveluna", kertoo Valimon toimitusjohtaja Jarkko Elonen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?