Suurin hakupalvelujen tarjoaja syntyi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Scandinavia Online osti haku.net -palvelun

Julkaistu: 21.2.2001 7:45

Suomi24.fi - ja Evreka.fi -palveluistaan tunnettu SOL osti haku.net -palvelun. Skandinavian laajuisesti yhtiötä varjostaa markkinoiden epäusko - osakekurssi on alhaisella tasolla.

Scandinavia Online Oy on ostanut IconMedialabilta haku.net -hakupalvelun. Tunnettuja Scandinavia Onlinen palveluita ovat Suomi24.fi ja hakupalvelu Evreka.fi.

- Haku.net laajentaa tarjoamiamme palveluita erinomaisesti. Hakupalvelu Evreka.fi tarjoaa korkealaatuista tiedonhakua rajattuna joko Suomeen tai koko maailmaan sekä laajat linkkioppaat. Evrekassa vierailee joka viikko lähes 140 000 eri kävijää (lähde: WTM). Haku.net puolestaan on käyttäjiensä muodostama yhteisö, joka ottaa mukaan linkkeihin vain käyttäjien lisäämiä ja ylläpidon hyväksymiä linkkejä", kertoo Scandinavia Online Oy:n toimitusjohtaja Sakari Oka.

Scandinavia Online Oy on noussut tarjoamillaan palveluilla suomi24.fi ja evreka.fi Suomen kolmanneksi suurimmaksi internetsisällön tarjoajaksi sivulatauksien määrällä mitattuna (lähde:Taloustutkimus, WTM, tammikuu 2001).

Päätoimittaja lähti takaisin Allerille

Scandinavia Onlinen Sirkus.com palvelun Suomi24.fi:ksi muovannut Mikko Sokero on lähtenyt Suomi24.fi:n päätoimittajan paikalta vanhan työnantajansa Allerin leipiin. Sokero tuli Scandinavia Onlinen palvelukseen 7-päivää lehden toimitussihteerin paikalta.

- Miksikö lähdin takaisin Allerille? No, tämähän on vanha tuttu talo minulle, olin ollut täällä jo kuusi vuotta ennen Scandinavia Onlineen siirymistä. Mielestäni minun SOL-työmaani tuli valmiiksi - konsepti osoittautui hyväksi ja suosio kasvoi sivumäärissä mitaten nopeasti. Veikkaan että nousu jatkuu, enkä yllättyisi vaikka Suomi24 nousisi ykköseksikin, Sokero tuumii.

Muodonmuutos vietiin läpi rankalla tavalla: Scandinavia Online sanoi irti koko Turussa sijainneen toimittajakaartinsa ilman ennakkovaroituksia ja palkkasi uuden toimituksen Helsinkiin. Muun muassa Turun ylioppilaslehti otti kantaa Sirkus.comin sisällön vaihtumiseen Suomi.24:n viihteelliseksi sisällöksi nimeämällä muutoksen vuoden internet-flopiksi.

Sokeron mukaan Aller tarjosi mielenkiintoista työtä uusien hankkeiden parissa. Hän toimii nimikkeellä New Media Manager. Siitä, mitä hän manageroi, ei kuulemma ole vielä mahdollista kommentoida julkisuuteen.

Scanadinavia Onlinen toimitusjohtaja Sakari Oka kommentoi Sokeron lähtöä:

- Ilmeisesti Aller teki hänelle tarjouksen josta hän ei voinut kieltäytyä. Hän sai meillä ollessaan hyvän koulutuksen portaalimedian toimintatavoista.

Uusi päätoimittaja niin ikään Aller -taustainen

Sokeron saappaisiin Suomi24:n päätoimittajaksi astuu Hannu Pitkäranta, joka on aikaisemmin toiminut Sokeron tavoin 7 päivää -lehden toimitussihteerinä. Sitä ennen Pitkäranta on vaikuttanut Porin viikkolehti -nimisen satakuntalaisen ilmaisjakelulehden päätoimittajana ja City-lehden Porin alueen aluevastaavana.

Paistaako SOL?Kävijämäärät nousevat ja Suomi24:n asema markkinoilla vankistuu. Pohjoismaisittain katsoen Scandinavia Onlinen asema on ongelmallisempi. Ruotsin SOL-portaali Passagen sanoin viime vuoden lopulla irti henkilöstöään ja jäljelle jäävien tyytyväisenä pitämiseksi on käynnistetty toimet kroonisessa laskussa olevan osakekurssin vaikutusten kompensoimiseksi.

SOL:n koko vakituinen henkilöstö on optio-ohjelman piirissä. Ohjelma on sidottu kesäkuun 2000 osakeannin hintaan. Noista lukemista on kuitenkin tultu roimasti alas ja tällä hetkellä optio-ohjelmaa sidotaan 15. - 28.02. ajan pörssipäivien keskihintaan.