16 miljoonaa kruunua - Digitoday - Ilta-Sanomat

Norjalaiselle Statnettille IFS-järjestelmä

Julkaistu: 15.2.2001 15:54

Norjan energiaverkoston toimintaa valvova ja koordinoiva Statnett SF on valinnut IFS Applicationsin koko konsernin kattavaksi liiketoimintajärjestelmäksi.

Sopimuksen arvo on 16 miljoonaa Ruotsin kruunua, ja järjestelmän käyttöönotto on tarkoitus saada päätökseen vuoden 2002 alkuun mennessä.

Ratkaisu sisältää taloushallinnon, logistiikan, kunnossapidon, projektinhallinnan, resurssienhallinnan ja asiakirjanhallinnan komponentit sekä IFS:n yritysportaaliratkaisun.

IFS Applicationsin avulla Statnett pyrkii siirtymään vaiheittain verkotettuun liiketoimintaan. Sähköisen kaupan toimintojen integrointi toiminnanohjausjärjestelmään mahdollistaa yhteistyön asiakkaiden, alihankkijoiden ja yhteistyökumppanien kanssa verkon välityksellä.

- Statnettin tilaus on tärkeä virstanpylväs IFS:lle ja osoitus siitä, että investointimme energiasektorin ratkaisuihin ovat kannattaneet. On erityisen mukavaa julkistaa tämä sopimus vain pari viikkoa sen jälkeen, kun norjalainen energialaitos Viken AS otti samankaltaisen IFS-ratkaisun erittäin onnistuneesti käyttöön, sanoo Magnar Bjørk IFS Norwaystä.