Kolmannes Javan koosta - Digitoday - Ilta-Sanomat

Nopeaa Anvil-scriptikieltä kehitetään Nokian tarpeisiin

Suomalainen ohjelmistoyritys Njet Communications Ltd ryhtyy kehittämään nopeasti tulkkaavaa Anvil-ohjelmointikoodiaan yhteistyössä Nokia Ventures Organizationin kanssa. Njet julkisti Anvilin avoimeksi viime joulukuussa.

5.2.2001 6:04

-Nokia Ventures Organization on kovin referenssimme tätä nykyä. Nokia on Anvil-partner, joka osallistuu koodikielen kehitykseen. He tekevät omia mobilemoduuleitaan Anvililla, ja me kehitämme ratkaisuja heidän tarpeisiinsa, kertoo Njet Communications Ltd:n konseptisuunnittelija ja tiedottaja Heikki Luhtala. Luhtalan mukaan Anvilin ympärille on syntymässä yritysverkosto, joka tekee Anvil-sovelluksia.

-Olemme päättäneet keskittyä Anvilin kehittämiseen ja tästä syystä rakennamme eräänlaista partneriverkostoa. Ideana on, että partnerit hoitavatesimerkiksi asiakassovellusten rakentamiseen, dokumentointiin ja koulutukseen liittyviä asioita. Product Development -partnerit voivat puolestaan kehittää kanssamme Anvilia omiin tarkoituksiinsa, Luhtala kertoo. Anvil on Luhtalan mukaan hyväksytty mukaan myös Tekesin Spin-kehitysohjelmaan.

-Anvil on saanut hyvän vastaanoton sellaisissakin tapauksissa, joissa sitä ei oteta käyttöön johonkin muuhun teknologiaan sitoutumisen vuoksi. Koodin määrä kolmannekseen Anvililla voidaan tuottaa alustariippumatonta koodia ja se takaa myös nopeuden, johon muut tulkattavat scriptikielet eivät pysty. Kehittäjiensä mukaan Anvil tukee myös voimakkaasti logiikan ja esityksen erottamista sekä modulaarisuutta.

-Lisäarvona Javaan on se, että Anvil on scriptikieli ja koodin määrä on vain noin kolmannes vastaavan Java-koodin määrästä, Anvil-pääkehittäjä Jani Lehtimäki hehkuttaa. Njet Communicationsin liikevaihto oli viime vuonna 2,1 miljoonaa markkaa. Tälle vuodelle kuuden miehen yhtiö tavoittelee 100 prosentin kasvua, joka perustuu muun muassa lisenssimaksuihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?