RAY ei innostu nettipeleistä

Raha-automaattiyhdistys ei ahvenanmaalaisen PAF:n tavoin ole online-innon vallassa. Toimitusjohtaja Markku Ruohonen ei usko RAY:n lähiaikoina tarjoavan pelejä internetissä tai digi-tv:ssä, vaikka yhteistyötä Veikkauksenkin kanssa on ehdotettu.

Veikkauksen tuleva toimitusjohtaja Risto Nieminen esitti julkisuudessa viikonloppuna, että Veikkauksen ja RAY:n tulisi tehdä tulevaisuudessa yhteistyötä internet-pelaamisen osalta.

RAY:n toimitusjohtaja Markku Ruohonen ei ole ajatuksesta innostunut. Hänen mukaansa RAY ei lähiaikoina aio tarjota rahapelejä internetissä tai digi-tv:ssä.

- Emme pidä järkevänä laajentaa pelitoimintaa koteihin. Tällainen pelitoiminnan hallitsematon kasvu voi aiheuttaa juuri niitä ongelmia, joiden hallitsemiseksi pelitoimintaa pyritään uudella arpajaislaillakin tarkoin säännöstelemään. RAY katsoo, että se pystyy turvaamaan lähivuosina avustustoiminnan tarvitseman tuottokehityksen perinteistä toimintamallia kehittämällä, Ruohonen sanoi tiistaina.

"Yhdistäminen on omistajien ja päättäjien asia"

Ruohonen ei toimivan johdon edustajana halua ottaa kantaa RAY:n ja Veikkauksen mahdolliseen yhdistämiseen. Hänen mukaansa se on omistajien ja päättäjien tahdon asia.

Veikkaus on kokonaan valtion omistama osakeyhtiö. RAY taas on julkisoikeudellinen yhteisö, jonka hallinto on järjestetty siten, että hallituksen jäsenistä nimittää puolet valtioneuvosto ja puolet 97 jäsenjärjestön kokous.

Myös RAY:n ja Veikkauksen tuotonjaot ovat erilaisia. Kun Veikkaus tulouttaa suoraan opetusministeriölle vuosittain pelitoiminnan tuotot, RAY valmistelee itse vuosittain esityksen avustusten jaosta. Esitys pohjautuu sosiaali- ja terveysalan yleishyödyllisten järjestöjen hakemuksiin. RAY myös on tiiviisti yhteydessä avustusta saaneisiin järjestöihin ja sitä kautta valvookin avustusten käyttöä.

Kuluvana vuonna RAY avustaa yli tuhatta sosiaali- ja terveysalan järjestöä noin 1 513 miljoonalla markalla. Lisäksi 546 miljoonaa käytetään sotainvalidien ja veteraanien kuntoutukseen ja hoitoon. Avustukset muodostavat keskimäärin 14 prosenttia maamme sosiaali- ja terveysalan järjestöjen kokonaiskuluista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?