Digitoday

Hakkeri Mafiaboy odottaa tuomiopäiväänsä

Julkaistu:

Kanadalainen hakkeri Mafiaboy on ollut monessa mukana, toteaa maan oikeuslaitos. Alunperin lutetusta 66 syytteestä vain kymmenen jäi oikeudessa näyttämättä toteen.
Viime kevättalven palvelunestohyökkäykset nimekkäitä verkkopalveluja kohtaan ovat pitkälti Mafiaboyn aikaansaannosta. Tulokseen on nyt päädytty kanadalaisessa tuomioistuimessa.

Teini-ikäinen poika jumitti toimillaan Yahoon ja eBayn kaltaisia netin jättiläisiä aiheuttaen kanadalaisviranomaisten arvion mukaan 1,7 miljardin dollarin vahingot.

Mafiaboyta vastaan nostettiin kaikkiaan 66 syytettä. Syylliseksi hänet on todettu yhteensä 56 tapauksessa. Valtaosin kysymys on luvattomista tunkeutumisista vieraalle tietokoneelle eli hakkeroinnista.

Montrealista kotoisin olevan 16-vuotiaan hakkerin oikeaa nimeä ei ole voitu kertoa julkisuuteen nuoria rikollisia suojelevan lainsäädännön vuoksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tuomio Mafiaboylle luetaan huhtikuussa. Rangaistukseksi on rahallisten vaatimusten lisäksi arveltu määrättävän enimmillään pari vuotta nuorisovankilassa tai vastaavassa laitoksessa.

Kommentit

    Näytä lisää