70 miljoonaa euroa - Digitoday - Ilta-Sanomat

Intentia solmi historiansa suurimman sopimuksen

Intentia International AB ja Hagemeyer N.V ovat solmineet Intentian tähän asti suurimman kansainvälisen yhteistyösopimuksen, jonka arvo on 70 miljoonaa Euroa.

10.1.2001 10:26

Suomessa yhteistyökumppaneina ovat yritysten suomalaiset tytäryhtiöt Elektroskandia Oy ja Intentia Oy. Hagemeyer-ryhmään kuuluva Elektroskandia Oy on yksi Suomen johtavista sähkötukkuliikkeistä ja vastaa ryhmässä myös Venäjän ja lähialueiden sähkötukkutoiminnasta. Sopimuksen mukaan Intentian Movex-yritysjärjestelmä asennetaan Hagemeyerin maailmanlaajuisen jakeluorganisaatioon. Movex-yritysjärjestelmä sisältää Intentian eCollaboration-ratkaisun ja Intentia Trading Portal -teknologiaa. Järjestelmä otetaan käyttöön kaikissa Hagemeyerin toimipisteissä ympäri maailman.

-Uskomme, että sopimus oli viime vuonna alan suurin ja varmasti tärkein ja suurin kauppa Intentian historiassa, sanoo Intentia Internationalin toimitusjohtaja Björn Algkvist. Kokonaissopimuksen arvosta 25 miljoonaa Euroa koostuu lisenssimyynnistä.

Hagemeyer ja Intentia arvioivat, että alkuvaiheessa 10 000 eli noin puolet Hagemeyerin työntekijöistä käyttää sovellusta. Tavoitteena on muuttaa koko Hagemeyerin hajautettu liiketoimintamalli toimimaan integroidusti ja tehokkaasti ja hyödyntää sähköisen liiketoiminnan tuomia uusia mahdollisuuksia.

Ennen maailmanlaajuista käyttöönottoa järjestelmää testataan useissa pilottihankkeissa, jotka toteutetaan Englannissa, Hollannissa ja Uudessa Seelannissa. Perusjärjestelmän käyttöönoton lisäksi Hagemeyer perustaa maailmanlaajuisen portaalin, MRP4all.com:in, joka perustuu Intentia Trading Portal -teknologiaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?