Kumppaneita lisää - Digitoday - Ilta-Sanomat

Bea panostaa uuteen kanavamalliin

Julkaistu: 28.11.2000 13:58

Sähköisen liiketoiminnan ohjelmistoinfrastruktuuria kehittävä Bea Systems laajentaa liiketoimintamalliaan ja aikoo kasvattaa liiketoimintaansa uusilla entistä strategisemmilla kumppanuuksilla.

Yhteistyötä haetaan järjestelmäintegraattorien, sovelluspalveluntarjoajien ja ohjelmistotalojen kanssa.

Bea panostaa kumppanitoimintaan kasvattamalla kumppanisuhteista vastaavan henkilökunnan määrää sekä investoimalla kumppanuushankkeeseen voimakkaasti. Investoinnilla syvennetään valittuja kumppanuus- ja kanavasuhteita lisäämällä yhteistä markkinointia, koulutusta ja tukipalveluita.

Yritys kouluttaa 4 000 järjestelmäintegraattorien, sovelluspalveluntarjoajien ja ohjelmistotalojenedustajaa seuraavan 12 kuukauden aikana maailmanlaajuisesti. Uudella kanavamallilla pyritään entistä paremmin vastaamaan Bean ratkaisujen suureen kysyntään asiakkaiden ja kumppanien keskuudessa.

Kumppaneita Suomessa

Myös Suomen Bea Systems on panostanut vahvan yhteistyön rakentamiseen tiettyjen järjestelmäintegraattoreiden, sovelluspalveluntarjoajien ja konsulttitalojen, kuten Andersen Consultingin ja Novo Extendin kanssa.

Liikkeenjohdon ja teknologian konsultointiyritys Andersen Consulting ja Bea Systems ovat syventäneet yhteistyötään elektronisen liiketoiminnan sovellusten alalla. Yritykset kehittävät ja markkinoivat yhdessä luotettavista, skaalautuvista ja joustavista elektronisen liiketoiminnan sovelluksistakoostuvaa tuoteperhettä.

-Andersen Consulting ja Bea ovat tehneet menestyksellistä yhteistyötä vaativan sovelluskehityksen alueella jo useita vuosia. Viimeisen kahden vuoden aikana yhteistyön painopiste on siirtynyt tapahtumankäsittelystä kohti uuden sukupolven sähköisen liiketoiminnan ratkaisuja, sanoo Andersen Consultingin teknologiajohtaja Juho Malmberg.

Elektronisen liiketoiminnan asiantuntija Novo Extend suunnittelee, toteuttaa ja kehittääselainpohjaisia ja langattomia liiketoiminnan kokonaisratkaisuja uuden talouden tarpeisiin. Novo Extend Oy on osa Novo-konsernia ja sillä on toimistoja Helsingissä, Tampereella sekä Joensuussa.

-Olemme valinneet Bean teknologian ratkaisuidemme pohjaksi nimenomaan luotettavuuden, skaalautuvuuden sekä muita nopeampien projektitoimitusten vuoksi, sanoo Novo Extendin asiantuntijapalveluiden johtaja Pekka Aakko.

-Bea Systemsin voimakas kasvu sähköisen liiketoiminnan ohjelmistomarkkinoilla luo kumppaneillemme aivan uusia mahdollisuuksia. Uuden kumppanimallin myötä asiakkaamme voivat hyödyntää heidän entistä monipuolisempaa ja syvempää Bea-osaamista, sanoo markkinointijohtaja Marko Saarinen Bea Systems Oy:stä.