Sega alkaa myydä Net-laitteita koteihin

Sega on yhdessä Planet-Webin, Exciten ja Concentric Networkin kanssa suunnitellut jo käytössä olevaan Sega Saturn -laitteeseen soveltuvan liittymän Internetiin. Suomessa Sega Saturn Net Link (kuvassa) julkaistaan toukokuussa ensin englanninkielisellä selaimella ja elokuussa suomenkielisenä uudistettuna 2.0-versiona. SegaCity Finland -palvelin pelimaailmoineen ja palveluineen aukaistaan alkusyksystä.

16.4.1997 9:44

Sega Saturn Net Link yhdistää kaksi maailmaa toisiinsa: CD-pelikonsoli Saturnin sekä täyden Internet-käytön Web-surffailuineen, sähköposteineen sekä verkkopelimahdollisuuksineen. Tietokonetta ei siis tarvita, vaan pelikonsolin lisäksi vain 28 800 bittiä sekunnissa siirtävä modeemi sekä selain-ohjelma. Lisävarusteina on saatavana myös näppäimistö ja hiiri.

Sega Saturn Net Link -paketissa toimitetaan PlanetWebin kehittämä NetLink Web-selain, joka on erityisesti kehitetty televisiokäytön tarkkuuksiin. Selaimen tekniikka suodattaa Web-sivujen tekstin kuvineen ja muodostaa niistä televisiokuvan värierotteluineen. NetLink-selain ei osaa kaikkia HTML 3.0 -määritysten käskyistä, mutta selainta kehitetään koko ajan ja käyttäjät voivat imuroida aina uusimman selaimen käyttöönsä.

Selaimen graafinen käyttöliittymä on rakennettu Internetin käytön helpottamiseksi kolmiulotteiseksi kaupungiksi, SegaCityksi. Kun NetLink Web-selaimen käynnistää, näkyy SegaCityn erilaiset aihealueet ryhmiteltyinä kortteleiksi. Kaupungista löytyy elokuvamaailma, museoita, lentokenttä, ostoskeskus, uutisryhmiä, avaruustelakka ja monia muita alueita.

Alueita on käytössä 15 ja niistä löytyy erilaisia kohteita yli 200, joista muutamia ovat CNN, Disney, New York Times sekä Virgin. Sisään pääsee klikkaamalla joko Saturnin ohjainta tai vaihtoehtoisesti hiirtä. Kohteita aiotaan myös paikallistaa, joten myöhemmin sivuilta löytyy myös suomalaisten yritysten palveluksia. Vaikka SegaCityyn on tehty helpotusta käydyimmille sivuille, käyttäjä voi selata tavalliseen tapaan myös kaikkia muita Internetin Web-sivuja.

Sega Saturn Net Link -käyttäjä ei välttämättä tarvitse erillistä näppäimistöä tai hiirtä, sillä ohjelmaan on yhdistetty virtuaalinäppäimistö ja hiiren toiminnot korvaa Saturnin oma ohjain. PC-näppäimistöön tottunut voi kuitenkin hankkia sovittimen, jolla saa liitettyä PS/2-liitäntäisen näppäimistön ja hiiren Saturniin. Näppäimistö on lähes välttämätön käytettäessä sähköpostia, joka on POP3- ja SMTP-standardien mukainen omine sähköpostiosoitteineen. Samoin IRC- eli tekstikeskustelujen käyminen vaatii käytännössä näppäimistön.

Saturn Net Link -paketti maksaa noin 3000 markkaa, johon sisältyy myös Internet-yhteyden avaus. Parhaillaan kilpailutetaan telealan yhtiöitä Teleä, Finnet-yhtiöitä ja Teliaa siitä, kenen kautta Segan Internet-yhteys otetaan. Segan edustajan Ion Finlandin markkinointipäällikkö Tony Ihander vakuuttaa, että Internetin yhteyshinnasta muodostuu kilpailukykyinen eli sillä ei haluta rahastaa liikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?