Onko sinulla kannettava tietokone? FBI-pomo suosittelee peittämään webkameran

Tietosuojavinkkejä ei ehkä odottaisi FBI:n johtajan James Comeyn suusta, mutta sellaisia hän kuitenkin jakeli.

FBI-pomo ei ole ensimmäinen kameran peittäjä. F-Securen Mikko Hyppönen kertoi Ilta-Sanomille vuonna 2013 laastaroivansa läppärinsä webkameran.

16.9.2016 8:41

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey antoi tietoturvavinkin puhuessaan Center for Strategic and International Studiesin tilaisuudessa, muun muassa 9to5Mac kertoo.

Comey kehottaa kaikkia peittämään tietokoneen web-kameran linssin. Hän sanoi, että menipä mihin tahansa valtion virastoon, näyttöjen päällä olevat kamerat on varustettu linssit peittävillä kansilla.

– Tämä tehdään, jotta ihmiset, joilla ei ole lupaa, eivät katso sinua. Minusta se on hyvä asia, Comey totesi.

James Comey on ollut aiemmin esillä vaatimuksillaan vähentää ihmisten tietosuojaa. Hän muun muassa vastustaa mobiililaitteiden vahvaa salausta, jollaista virkavallan on mahdotonta purkaa.

Comey selvitti salauksen vastaista kantaansa toisessa puheessaan hiljattain. Hänen mukaansa ei purettavissa oleva salaus uhkaa tilaa, jossa vallitsee tasapaino tietosuojan ja viranomaisten tutkintaoikeuksien välillä. Puhetta on tulkittu muun muassa siten, että USA:n viranomaisen alkavat ajaa alas älypuhelimien salauksia presidentinvaalien jälkeen kirjoitti Digitoday.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?