Digitoday

IPhonen iOS10-päivitys aiheutti ongelmia: Muista tämä varokeino ennen kuin päivität

Julkaistu:

IPhone
Uuden käyttöjärjestelmän päivitys on keskeytynyt virheilmoitukseen ja jumiuttanut puhelimia. Applen mukaan ongelma on jo ratkaistu.
Apple on alkanut jakaa uutta iOS10-käyttöjärjestelmäänsä kuluttajien iPhone-puhelimiin. Päivitys on aiheuttanut ongelmia useisiin iPhone-puhelimiin.

Monilla päivitys katkesi virheilmoitukseen, jossa neuvottiin liittämään päivitettävä iPhone tai iPad tietokoneeseen ja iTunes-ohjelmaan. The Verge -verkkolehdelle toimittamansa vastauksen mukaan Applella oli päivitysjärjestelmässä lyhytkestoinen ongelma, joka vaikutti muutamiin käyttäjiin ensimmäisten tuntien aikana päivityksen julkaisusta. Ongelma on kuitenkin Applen mukaan jo ratkaistu, ja yhtiö pahoittelee ongelmia.

Jumiutumisen varalta Apple on julkistanut toimintaohjeet englanninkielisillä tukisivuillaan. Käyttäjiä neuvotaan laittamaan puhelimensa recovery- eli palautustilaan painamalla yhtä aikaa koti- ja virtanäppäintä vähintään 10 sekuntia.

Jonkin ajan kuluttua näytöllä näkyy Applen logo, mutta näppäimistä ei saa vieläkään päästää irti. Sormet saa nostaa näppäimiltä vasta, kun näytöllä näkyy liitäntäkaapelin kuva sekä iTunesin logo. Puhelin on tällöin palautustilassa. Tämän jälkeen iPhone on liitettävä tietokoneeseen, jossa on iTunes-ohjelma.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Ennen iPhonen päivittämistä kannattaa kuitenkin muistaa varotoimena tehdä puhelimen sisällöstä varmuuskopio. Jos päivityksessä tulee ongelmia, puhelimen sisällön voi palauttaa aiemmasta varmuuskopiosta. Apple opastaa varmuuskopioinnin tekoon myös suomenkielisillä tukisivuillaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt