Helsinkiläinen Jarmo, 41, keräsi kaikki Suomesta löytyvät pokémonit – ”Yhtenä päivänä kävelin 38 kilometriä” - Digitoday - Ilta-Sanomat

Helsinkiläinen Jarmo, 41, keräsi kaikki Suomesta löytyvät pokémonit – ”Yhtenä päivänä kävelin 38 kilometriä”

Jarmo Pulkkinen on ensimmäinen julkisuuteen tullut suomalainen, joka kertoo keränneensä kaikki saatavilla olevat pokémonit.

Jarmo Pulkkinen keräsi kaikki Pokémonit.­

5.8.2016 16:28

Helsinkiläinen Jarmo Pulkkinen, 41, kertoo onnistuneensa keräämään kaikki Suomessa saatavilla olevat pokémonit. Pulkkisen saavutuksesta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

Mies keräsi kaikki 142 pokémonia kesälomansa aikana. Keskimäärin kävelyä kertyi noin kahdeksan tuntia päivässä.

– Se on keskimäärin. Joinakin päivinä muutama tunti, parhaina päivinä varmaan noin 12 tuntia. Yhtenä päivänä olin Lauttasaaressa ja kävelin 38 kilometriä. Silloin oli hyvä sää ja hyvä fiilis, se oli varmaan se ennätyspäivä, Pulkkinen kertoo.

Vaikka Pulkkinen keräsi pokémoneja yksin, on peli kuitenkin hyvin yhteisöllinen.

– Tämä on tosi epäsuomalainen kulttuuri-ilmiö, kun ihmiset juttelevat keskenään tosi paljon kaupungilla. Näiden 20 vuoden aikana, jolloin olen Helsingissä asunut, en ole näin paljon jutellut ihmisten kanssa kuin nyt kolmen viikon aikana.

Viimeisimpien pokémonien saamiseksi joutui tekemään töitä

Pokémon Go:n pelaajat kokoontuvat usein Kaivopihalle tai Ruttopuistoon. Näillä paikoilla voi vaihtaa kokemuksia ja vinkkejä. Toinen hyvä tapa verkostoitua ja saada vihiä eri pokémonien sijainneista on liittyä Pokémon Go -pelaajien ryhmään Facebookissa.

Se on siinä! Kaikki 142 Pokémonia.­

Kanssapelaajilta Pulkkinen sai tietää, että viimeisen pokémonin saamiseksi hänen olisi suunnattava Puu-Vallilaan. Puu-Vallilasta Pulkkinen keräsi Charmandereita, joita on kerättävä, jotta yhdestä voisi kehittyä Pulkkiselta puuttunut Charizard-lohikäärme.

– Noin puolet 142:sta pokemonista oli helppo kerätä, siihen meni noin viikko. Ja viimeiset 20 vaatii jo vähän työtä. Pitää googlettaa, mistä päin harvinaisempia löytyy. Esimerkiksi Charmander-metsästys vaati kaksi päivää Puu-Vallilassa koluamista, että ne viimeisimmät löytyivät. Se kävi jo ihan työstä.

Vaikka Puu-Vallilaan ei Pulkkinen ihan lähiaikoina uudestaan mene, oli peli mukava tapa tutustua kotikaupunkiin.

– On tullut ihan uusia paikkoja Helsingissä tutuksi, mikä on ollut se suurin positiivinen juttu. Vaikka olen reissannut maailmalla tosi paljon, varsinkin kesällä Helsinki on tosi, tosi hieno kaupunki. Kyllä sitä arvostaa entistä enemmän Helsinkiä.

Menestys on yhdistelmä työtä ja tuuria

Pulkkisen mukaan pelissä menestyminen vaatii paljon kävelyä.

– Viestini on, että unohtakaa pyörät ja autokikkailut. Menkää kävelemään, pelinhän nimi on Pokémon Go.

Pulkkinen osti myös muutamalla kympillä hautomokoneita, joiden avulla saa parhaimpia pokémoneja helpommin. Vaikka ostaisi hautomokoneita, on kuitenkin käveltävä, jotta munat kuoriutuisivat.

Helsingin keskustassa asuminen tai ainakin liikkuminen kannattaa, jos haluaa saada napattua mahdollisimman paljon pokémoneja. Toisaalta pelkästään Kaivopihalle ei kannata jäädä, vaan myös muihin kaupunginosiin kannattaa tehdä päiväretkiä.

– Esimerkiksi Suomenlinna on tosi hyvä, Pulkkinen vinkkaa.

Joskus harvinaisemman pokémonin kiinniottaminen vaatii myös puhdasta tuuria. Dragonite-pokémonin Pulkkinen löysi Design-museon edestä ja rautatieasemalla vastaan tuli Muk.

– Suurin osa tulee ihan sillä kävelytyöllä. Muutaman kohdalla pitää kuitenkin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Että se on kombinaatio työtä ja säkää.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?