May Ashworthin Google-hausta tuli nettihitti - Digitoday - Ilta-Sanomat

86-vuotiaan isoäidin Google-hausta tuli nettihitti – sai Googlelta kohteliaan vastauksen

Isoäidin kohteliaisuutta Googlen hakukonetta kohtaan pidetään hyvänä esimerkkinä nuorille.

16.6.2016 14:31

Brittiläisestä 86-vuotiaasta May Ashworthista tuli yllättäen internet-julkkis, kun hänen lapsenlapsensa Ben John julkaisi Twitterissä valokuvan hänen tietokoneestaan.

Omg opened my Nan's laptop and when she's googled something she's put 'please' and 'thank you'. I can't 😂😂😂 pic.twitter.com/hiy2tecBjU— Ben John (@Push10Ben) June 9, 2016

– Avasin mummini kannettavan ja kun hän googlasi jotain hän on kirjoittanut ”pyydän” ja ”kiitos”. En kestä :) :), Ben John kirjoitti.

Ashworth oli kirjoittanut Googlen hakukenttään ”please translate these roman numerals mcmxcviii thank you”, eli suomennettuna ”Pyydän kääntäkää nämä roomalaiset numerot mcmxcviii kiitos”

Johnin alkuperäistä viestiä on jaettu Twitterissä lähes 17 000 kertaa ja 25 000 Twitter-käyttäjää on tykännyt siitä. Lukuisissa kommenteissa on kehuttu Ashworthin kohteliaisuutta ja pidetty sitä hyvänä esimerkkinä nuorille.

– Hän luulee, että siellä on joku – todellinen ihminen – Googlen pääkonttorissa, joka tekee haut, John selitti BBC:lle.

– Hän ajatteli, että olemalla kohtelias ja käyttäytymällä hyvin, haku tehtäisiin nopeammin.

Ainakin nyt Google on huomannut Ashworthin kohteliaat haut. Myös Googlen Britannian yksikkö on kommentoinut Johnin Twitter-päivitystä, ja myös vastannut tämän isoäidin kysymykseen.

Dearest Ben's Nan. Hope you're well. In a world of billions of Searches, yours made us smile. Oh, and it's 1998. Thank YOU@Push10Ben— Google UK (@GoogleUK) June 15, 2016

Vapaasti suomennettuna Google UK:n vastaus kuuluu:

”Parhain Benin mummi

Toivottavasti voitte hyvin.

Miljoonien hakujen maailmassa, teidän hakunne sai meidät hymyilemään.

Ai niin, se on 1998.

Kiitos TEILLE.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?