WhatsApp otti käyttöön end to end- eli päästä päähän -salauksen - Digitoday - Ilta-Sanomat

WhatsApp teki ison muutoksen konepellin alla

WhatsApp alkaa salata kaiken viestiliikenteen. Vaikutuksella on pieni merkitys tavalliselle käyttäjälle. Se on merkitykseltään enemmän yhteiskunnallinen.

6.4.2016 9:15

Pikaviestin WhatsApp-sovellus alkaa salata kaiken käyttäjiensä välisen viestinnän, kertoo Facebookin omistama WhatsApp blogissaan.

Salaus koskee kaikkea sovelluksella tehtyä liikennettä, eli pikaviestejä, puheluita, videoita ja valokuvia.

– Ajatus on yksinkertainen: Kun lähetät viestin, sitä ei voi lukea kukaan muu kuin henkilö tai ryhmä, jolle sen lähetät. Kukaan muu ei sitä näe. Eivät kyberkonnat, eivät hakkerit, eivät vainoavat hallitukset. Emme edes me, WhatsApp kirjoittaa.

Kannattaa huomioida, että WhatsAppin salaus koskee ainoastaan viestiliikennettä. Ihmisillä, joilla on pääsy puhelimeen, on pääsy myös puhelimen sovelluksessa oleviin viesteihin.

WhatsAppin käyttöönottama salaus on suora kannanotto FBI:n ja Applen kiistaan San Bernadinon terroristin puhelimesta käytyyn kiistaan. Apple kieltäytyi avaamasta puhelinta, ja FBI hankki teknistä apua muualta.

FBI:n ja Applen kiista on merkittävä yksityistapaus väittelystä, onko Yhdysvaltain viranomaisilla oltava vapaa pääsy ihmisten keskinäiseen viestintään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?