Supercell jatkaa kasvua – myös uusi peli sai salamastartin

Supercell teki viime vuonna kovan tuloksen. Myös uutuuspeli Clash Royale on saanut hyvän lähdön.

9.3.2016 14:13

Peliyhtiö Supercellin nousujohde jatkuu. Yhtiön tuloskuntoa mittaava käyttökate kasvoi viime vuonna 850 miljoonaan euroon ja tulos edellisvuonna oli 520 miljoonaa euroa.

Liikevaihto kasvoi viime vuonna 2,1 miljardiin euroon edellisvuoden noin 1,5 miljardista.

Iso saavutus yhtiölle oli sadan miljoonan päiväkäyttäjän rajan ylittyminen. Sen saavuttamisessa auttoi muun muassa hittipeli Clash of Clansin julkaiseminen Kiinassa, jossa peli nousi ladatuimmaksi mobiilipeliksi. Supercell ei julkista tietoa siitä, kuinka moni pelaaja maksaa pelaamisesta.

Nyt paljon odotuksia kohdistuu Supercellin hartaasti kehittämään Clash Royaleen, joka julkaistiin muutama päivä sitten. Peli on noussut yhtiön mukaan ladatuimmaksi iPhone-peliksi 94 maassa ja tuottavimmaksi iPhone-peliksi 52 maassa.

Supercellin toimitusjohtajan Ilkka Paanasen mukaan perusasiat, joiden perustalle yhtiö perustettiin kuutisen vuotta sitten, ovat yhä ennallaan. Yhtiössä ei nopeasta kasvusta huolimatta ole kuin 176 työntekijää.

– Ollaan haluttu pitää byrokratia ja johto minimissään ja luoda sellainen firma, jossa saadaan parhaat tekijät töihin. Luodaan sellainen ympäristö, jossa ihmiset pystyvät keskittymään vain oleelliseen, Paananen sanoi yhtiön tiedotustilaisuudessa.

Pelien kehittämisen ohella Supercell panostaa merkittävästi markkinointiin. Yhtiön viime vuotta rytmittivät useat isot markkinointikampanjat, varsinkin Kiinassa.

– Aasia on kaikkein isoin markkina oikeastaan aika ylivoimaisesti. Itse uskon, että Kiinasta tulee maailman isoin pelimarkkina ja on vain ajan kysymys koska, Paananen sanoo.

Supercellin markkinointibudjetti oli viime vuonna 450 miljoonaa euroa.

Yhtiön henkilöstökulut kasvoivat viime vuonna voimakkaasti osakkeiden ja optioiden takaisinosto-ohjelman takia. Supercell osti työntekijöiltään osakkeita ja optioita yhteensä 114 miljoonalla eurolla tarkoituksenaan palkita työntekijöitä yhtiön nopeasta kasvusta.

– Supercellissa kaikki työntekijät omistavat firmaa joko optioiden tai osinkojen kautta. Haluttiin antaa heille mahdollisuus realisoida arvonnousua, jonka he itse ovat täysin luoneet, Paananen selvitti.

Yhtiön perustajat, johto tai suurin omistaja japanilainen SoftBank eivät olleet osto-ohjelmassa mukana.

Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?