Oceanhorn lainaa Zeldaa rakkaudella

rac

Julkaistu:

Suomalainen peliteollisuus on ollut viime kuukausina näkyvästi otsikoissa.
Yksi vuoden merkkitapauksista tapahtui kuitenkin lähes huomaamatta, ilman rummutusta. Pienen kolmihenkisen Cornfox & Bros. –tiimin luoma seikkailupeli Oceanhorn on kuitenkin vuoden parhaimmista suomalaisista videopeleistä.

Applen iOS-alustalle julkaistu Oceanhorn on peli, jonka esikuvia ei tarvitse kauaa miettiä. Nintendon rakastetuista Zelda-seikkailuista lainaava suomalaisteos on kuitenkin paljon muutakin kuin pelkkä kopio.

Se on omilla jaloillaan seisova viehättävä, jopa lumoava seikkailu, täynnä jännittävää tutkittavaa.

Laadukas ja laaja seikkailu on samalla oiva osoitus mobiililaitteille tehtävien pelien kehittymisestä. Vaikka Android- ja iOS-alustoille julkaistaankin valtavasti mikromaksu- ja mainosrahoitteisia ilmaispelejä, niin moni pelitalo on kääntänyt katseensa kalliimpien, niin sanottujen premium-pelien suuntaan. Monille ilmaisiin tai 0,99 euroa maksaviin peleihin tottuneille viisi euroa tai enemmänkin maksavat euron pelit voivat tosin tuntua käsittämättömän kalliilta.

Pelikehittäjät perustelevat arvokkaampia pelejä laajalla ja laadukkaalla sisällöllä, josta ei tarvitse maksaa enää mitään lisää. Perustelu tuntuu tehoavan myös pelaajiin, sillä 7,99 euron hintainen Oceanhorn nousi Applen latauskauppojen kärkeen ympäri maailmaa. Hieno saavutus suomalaisporukalta, jonka edellinen peli oli toisen suomalaisyhtiön, Remedy Entertainmentin, vuonna 1996 julkaistun Death Rally –kaahailun käännös iOS-alustalle.

Katso IS TV:n arvostelu Oceanhorn-seikkailusta oheiselta videolta!