Onko Facebook-kaverilistasi julkinen? Tässä syy piilottaa se - Digitoday - Ilta-Sanomat

Onko Facebook-kaverilistasi julkinen? Tässä syy piilottaa se

Kuvituskuva
Julkaistu: 10.9.2015 13:03

Facebook tarjoaa välineet, jolla voi suojella ystäväpiiriään liian uteliailta. Itse Facebookia vastaan niistäkään ei välttämättä ole apua.

Facebookissa lähes kaikki on lähtökohtaisesti julkista, ellei sitä muista salata yksityisyysasetuksista. Esimerkiksi Facebook-ystävälistan salaaminen saattaa olla tarpeen, jos esimerkiksi on verkottunut alalla, jolla luottamuksellisuus on tärkeää, muistuttaa tietoturvayhtiö F-Secure Safe&Savvy-blogissaan.

Salaamiseen voi toki olla muitakin syitä. Facebook on esimerkiksi patentoinut työkalun, jolla voi tutkia ihmisten välisiä verkostoja. Käyttäjinä voivat olla esimerkiksi pankit, jotka saattaisivat ottaa lainapäätöksissään huomioon myös hakijan tuttavapiirin luottokelpoisuuden.

Facebookin omilta työkaluilta Facebookin yksityisyysasetukset tuskin suojaavat, mutta muunlaiselta urkinnalta todennäköisesti kyllä.

Ystävälistan saa kätevimmin piilotettua oman Facebook-profiilisivun kautta. Oman Facebook-sivun yläosasta avataan Kaverit-linkki, josta pääsee ystävälistaan.

Kaverit-sivulla klikataan kynän kuvaa, jolla pääsee muokkaamaan yksityisyysasetuksia.

Kuvituskuva

Tämän jälkeen voi valita, haluaako ystävälistan olevan julkinen, näkyvän vain kavereille, vain tietyille Facebook-ystäville tai rajoitetummillaan vain itselle.

Kuvituskuva

Samalla sivulla voi myös valita, haluaako muiden näkevän sitä, mitä muita käyttäjiä tai listoja seuraat. Kun asetukset on tehty, muista napauttaa Valmis-painiketta alareunasta.

Tuoreimmat osastosta