Google, Samsung ja LG reagoivat uhkiin – Android-päivitykset tihenevät

Tietoturvaongelmista kärsivää Androidia aiotaan päivittää jatkossa joka kuukausi –ainakin, jos käytät Nexusta tai Samsungin laitteita.

6.8.2015 9:10

Viime viikkoina Android-käyttäjät ovat kärsineet ramppikuumeesta tai tarkemmin sanoen Stagefright-haavoittuvuudesta. Stagefright on pelottava aukko. Yhdellä multimediaviestillä voi sitä käyttäen kaapata Android-puhelimen käyttäjän huomaamatta.

Koko käyttöjärjestelmän historian merkittävin tietoturvaongelma on yhä korjattu vain pienessä osassa laitteita. Tämä viimeisin vakava tietoturvaongelma on saanut valmistajat liikkeelle.

Google ilmoitti eilen aloittavansa kuukausittaiset tietoturvapäivitykset oman Nexus-mallistonsa Android-laitteisiin. Nexus-tuotteet ovat jo ennenkin olleet päivityskäyrän edellä. Nyt tahti kiihtyy.

Jatkossa kaikkia Nexus-laitteita päivitetään vähintään 3 vuoden ajan laitteen alkuperäisestä julkaisusta eteenpäin tai vähintään 18 kuukauden ajan siitä, kun laitteen myynti Google Storessa lopetetaan.

Tiuhemmalle päivityslinjalle lähtee myös ainakin Samsung. Korealaisjätti ilmoitti blogissaan eilen, että se on muuttamassa Android-päivitysprosessiaan. Myös Samsung haluaa julkaista tärkeät tietoturvapäivitykset nopeammin.

Samsunginkin tavoite on julkaista turvallisuuspäivityksiä noin kerran kuussa, mutta Googlen tapaista selvää linjausta päivitysvauhdista ja päivitysten saatavuuksista eri malleihin ei tehty.

PCWorldin mukaan myös LG aikoo jatkossa julkaista kuukausittaisia turvallisuuspäivityksiä, jotka palveluntarjoajat voivat julkaista eteenpäin laitteiden omistajille.

Useimmat Android-valmistajat eivät ole antaneet kuulua itsestään. Etenkin vanhemmat ja pienempien valmistajien laitteet saavat jäädä päivitysten suhteen tuuliajolle, jos laitevalmistaja ei halua käyttää aikaansa päivitysten sovittamiseen laitteilleen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?