Lentävä auto kahden vuoden päässä? Vielä hurjempaa on tulossa

Slovakialaisen AeroMobilin lentävän auton tähtäimet nousivat taas pykälän korkeammalle.

Onhan se kieltämättä komea ja aerodynaaminen. Kahden vuoden päästä tämmöisen saa ilmeisesti ostaa itselleen. Jossain vaiheessa evoluutiotaan sen pitäisi osata myös lentää itse itseään. Melkoisia tavoitteita.

30.3.2015 9:15

Muutama päivä sitten Forbes uutisoi AeroMobilin tulevasta lentävästä autosta sanoen, että sitä saa odottaa markkinoille kahden vuoden sisällä. Vuosikymmenten odotuksen jälkeen scifi-unelma on heidän mukaan toteutumassa vuonna 2017.

AeroMobilin kunnianhimo ei todellakaan lopu siihen. Yrityksen todellinen tavoite on lentävä auto joka lentää itseään.

Maailmassa, jossa jopa parhaat tiellä kulkevat autonomiset ajoneuvot vaativat ajoittaista paimentamista ja jossa yhtäkään lentävää autoa ei vielä ole kaupallistettu, tämä on melkoinen tavoite.

Se, miten tosissaan AeroMobilin tavoite pitää ottaa, on hyvä kysymys.

Yritys on luonut tomivan lentävän auton prototyypin The Flying Roadsterin, joka pystyy nousemaan lentoon kohtuullisen lyhyellä kiitoradalla tai jopa kohtuullisen kokoisella nurmikolla.

Toistaiseksi hinta tosin näyttää asettuvan niin korkealle tasolle, että tämä ei ainakaan aluksi voisi olla mitään muuta kuin rikkaiden lelu.

Vaikka The Flying Roadster todella saataisiin kahdessa vuodessa valmiiksi markkinoille, markkinat eivät välttämättä ole valmiit sille. Ainakaan lainsäädäntö ei ole –eihän se ole sitä vielä edes robottiautoille, joita sentään jo kulkee joka päivä pitkin maailman teitä.

Puhumattakaan siitä täysautonomisesta lentoautosta, josta nyt haaveillaan.

AeroMobilin viimeisimmästä tavoitteesta kertoivat useat uutislähteet, muun muassa The Verge -verkkolehti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?