15-vuotias Legend of Zelda –klassikko modernisoitiin upeaksi, koukuttavaksi seikkailuksi

rac

Julkaistu:

Niukasti pelatun klassikon uusintaversio on entistä kauniimpi, eikä läpipeluun enää pitäisi tyssätä kesken kaiken.
The Legend of Zelda –seikkailut ovat viihdyttäneet pelaajia jo liki 30 vuotta. Sarjan uusin teos on kuitenkin uudistettu ja modernisoitu osa ehkä oudoimmasta Zelda-pelistä koskaan, nimittäin alkujaan vuonna 2000 julkaistusta Majora's Maskista. Mutta onko 15 vuoden takaisessa pelivanhuksessa yhä potkua?

The Legend of Zelda: Ocarina of Time
–seikkailun jatko-osaksi julkaistu Majora's Mask on samalle ensimmäinen osa The Twilight Realm –trilogiaa, jonka muut pelit ovat Twilight Princess ja Four Swords Adventures. Nintendo 64 –konsolille julkaistu seikkailu on nähty sittemmin uusintajulkaisuina GameCube- ja Wii-konsoleilla, mutta peli on ollut sisäisesti entisensä.

Uudelleenjulkaisuista huolimatta Majora on jäänyt muun sarjan varjoon, ehkä osittain siksi, että se oli hyvin vaikea peli.

Päiväni murmelina –elokuvan hengessä luotu seikkailu sijoittuu kolmen vuorokauden mittaiselle ajanjaksolle, jolla pelaaja loikkii ajassa eteen- ja taaksepäin pelastaessaan maailmaa taivaalta putoavan kuun uhalta. Pelitapahtumien seuraaminen ja tekemistensä ajoittaminen oli kuitenkin hyvin vaikeaa, minkä johdosta harva onnistui koskaan pelaamaan seikkailua loppuun saakka.

Samalla Majoraa ylistetään yhdeksi Zelda-sarjan aikuisimmista ja ennen kaikkea synkimmistä peleistä. Tarina on pelottava ja synkkä, ja pelin mittaan käsitellään niin kuolemaa kuin menettämisen pelkoakin. Samalla pelaaja kuitenkin urakoi paremmin huomisen puolesta, valaen ympärilleen toivoa ja uskoa.

Näiden eri puolten yhdistelmä onkin nostanut Majora's Maskin tunnetun mutta niukasti pelatun klassikon asemaan, minkä johdosta pelin 3DS- ja New 3DS –käsikonsoleille julkaistu remasteroitu ja päivitetty versio saapuu hyvään saumaan. Pelin 15-vuotissyntymäpäivää juhlitaankin aiempaa kauniimmalla ja pelattavammalla seikkailulla, jonka läpipeluun ei enää pitäisi tyssätä kesken kaiken.

Mutta millainen tämä uusi versio sitten on, ja onko se pelinä yhä hyvä? Se selviää IS TV:n oheiselta peliarvosteluvideolta!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt