Varo tätä temppua! IPhone-varkaat ohittavat lukituksen uudella huijauksella

Julkaistu:

Apple
Varkaat ovat keksineet keinon, jonka avulla he voivat avata etälukitut iPhonet ja iPadit.
IPhone-puhelimia ja iPad-tableteja vieneet varkaat ovat keksineen uuden huijauksen, jolla saada auki lukitut laitteet, kertoo tietoturvayhtiö Symantec blogissaan.

Monet Applen mobiililaitteiden omistajat ovat ottaneet käyttöön Etsi iPhoneni -toiminnon, jolla voi kadonneen tai lukitun laitteen voi etälukita. Omistaja on voinut kirjoittaa toiminnon avulla viestin, joka näkyy etälukitun puhelimen näytöllä. Viestissä on saattanut olla esimerkiksi puhelinnumero tai sähköpostiosoite, johon voi puhelimen löytäjä voi ottaa yhteyttä.

Etälukitun puhelimen voi avata omistajan iCloud-tunnuksilla. Varkaat tai heidän yhteistyökumppaninsa ovatkin keksineet keinon urkkia omistajilta tarvittavat tunnukset puhelimen avaamiseksi.

Huijarit ovat lähettäneet etälukitun iPhonen näytöllä olevaan sähköpvirallisen oloisen tekstiviestin tyyliin. ”Apple Inc. Your iPad Air 3G 64GB Space Grey linked to **** has been located.... See location: ...”

Viestin perässä on linkki, jonka osoitteessa mainitaan ”i-cloud”. Viestin vastaanottajalle luvataan siis kertoa laitteen sijainti, jos hän seuraa mukana tullutta linkkiä.

Applen virallisen iCloud-palvelun sijasta linkki vie rikollisten laatimalle kopiosivustolle, joka näyttää iCloud-palvelun sisäänkirjautusmissivulta. Jos iPhonensa menettänyt erehtyy täyttämään sivulle käyttäjätunnuksensa ja salasanansa, tiedot menevät suoraan rikollisille.

Tämän jälkeen rikolliset voivatkin avata varastamansa laitteen etälukituksen uhrin iCloud-tilin kautta.

Huijauksia on ainakin toistaseksi tehty englannin, espanjan, italian, ranskan, saksan, portugalin, kiinan, venäjän, vietnamin ja indonesian kielillä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt