Motorola-pomo: iPhonet törkeän hintaisia - hyvä puhelin ei ole luksustuote - Digitoday - Ilta-Sanomat

Motorola-pomo: iPhonet törkeän hintaisia - hyvä puhelin ei ole luksustuote

Rick Osterloh esiintymässä Pekingissä tammikuussa 2015.

Rick Osterloh esiintymässä Pekingissä tammikuussa 2015.

Julkaistu: 19.2.2015 15:30

Applen valmistamat iPhone-älypuhelimet eivät ole aivan kaikkien hintaluokassa. Motorolan johtajan mielestä hinnat ovat törkeitä.

Motorola Mobilityn pääjohtaja Rick Osterloh lausui tylyjä sanoja Applen tuotteista ja strategiasta, kertoo BBC.

Osterloh kutsui Applen älypuhelimien hintoja törkeiksi.

Osterlohin huomio tulee lähes välittömästi sen perään, kun Applen design-guru Sir Jonathan Ive kritisoi The New Yorkerissa nimettömäksi jäänyttä kilpailevaa puhelinvalmistajaa siitä, että he antavat käyttäjän muokata puhelimistaan haluamansa näköisiä jo tilausvaiheessa.

– Heidän ideansa on "tee siitä millainen vain, voit valita minkä värin tahdot". Minusta tämä on suunnittelijan vastuista luopumista, Ive kertoi The New Yorkerille.

Vaikka kilpakumppani jäi nimettömäksi, tämä kuulostaa hyvin vahvasti Motorolan Moto Maker ohjelmalta, joka päästää käyttäjän valitsemaan puhelimensa ulkoasun värejä ja pintoja.

Osterloh kertoikin BBC:lle, että Motorolan filosofia on täysin vastakohtainen Applen omaan verrattuna. Lisäksi hän sanoi kokevansa, että kukaan ei vielä ole tehnyt sitä todella onnistunutta älypuhelinta.

– Hyvän älypuhelimen ja hyvän mobiiliverkkokokemuksen ei pitäisi olla kallis luksustuote. Sen pitäisi olla helppo valinta kelle tahansa, Osterloh tilitti BBC:lle.

Tuoreimmat osastosta