Digitoday

Tällaisia puhelimia Nokian piti julkaista tänä vuonna

Julkaistu:

Nokia visioi vuonna 2009, millaisia huimia ominaisuuksia yhtiön puhelissa olisi tänä vuonna. Kilpailijat ovatkin toteuttaneet monet Nokian esittelemistä ideoista.
Matkapuhelinvalmistajana toimiessaan Nokialla oli tapana julkaista videoita tulevaisuuden visioistaan. Vuonna 2009 Nokia esitteli, miltä Nokian laitteet ja palvelut näyttäisivät vuonna 2015, eli tänä vuonna.

Kuten tunnettua, Nokia myi matkapuhelinliiketoimintansa viime vuonna Microsoftille, joten yhtiö tuskin tulee visioitaan toteuttamaan. Mutta Nokian ennusteet eivät menneet aivan pieleen, sllä osa omaisuuksista taas on jo arkea, tosin toisten yhtiöiden toteuttamina. Osa visioista odottaa kuitenkin yhä toteutumistaan.

Animaatiossa kerrotaan, kuinka kaikki puhelimet ovat kytkeytyneet Nokian datapilveen, jonka kautta kaikki käyttäjät voivat saada esimerkiksi reaaliaikaisia liikennetietoja. Google on avannut vastaavan palvelun useissa maissa.

Animaatiolla esitellyissä puhelinmalleissa on muun muassa vaihdettavia osia. Esimerkiksi kuntoilua varten työpuhelimen tiedot voi vaihtaa pienempään laitteeseen pienen siirrettävän moduulin avulla. Käytännössä sama onnistuu esimerkiksi rinnakkaisen sim-kortin avulla, sekä kopioimalla tarvittavat tiedot toiseen laitteeseen joko langattomasti tai tietokoneen kautta.

Puhelimien muistiin voi Nokian visioissa tänä vuonna ladata elokuvia. Tämän jälkeen niitä voi katsoa esimerkiksi perheen kesken heijastamalla ne puhelimesta vaikka seinälle. Projektorilla varustettuja puhelimia on kyllä julkaistu, mutta suurta suosiota ne eivät ole saaneet.

Videon toisessa esimerkissa puhelimen avulla voi seurata myös verkkoyhteyden kautta lähetettäviä jalkapallo-otteluita, jotka voi katsoa television kautta. Samalla tv-ruudulla on myös auki myös videopuhelut samaa ottelua seuraaviin ystäviin.

Eräs videon esimerkeistä on puhelimen toiminto, joka pystyy sisätiloissa näyttämään tuttavien sijainnin nimien ja kuvien kanssa, esimerkiksi täydessä konserttisalissa. Videolla kerrotaan, että toiminto auttaa muistuttamaan tuttavista, joiden nimet ovat unohtuneet. Samalla toiminnosta voi tarkistaa, missä ja milloin tuttavat on viimeksi tavannut.Puhelimen avulla voi myös kuunnella musiikkia ja seurata esimerkiksi, mitä musiikkia ystävä on päivän aikana kuunnellut. Soittolistoja voi nykysin jakaa esimerkiksi Spotifyn ja Facebookin avulla.

Videolla vilahtaa myös taitettava puhelinmalli, jossa on kaksi suurta kosketusnäyttöä.