Internet Archives julkaisi 2400 dos-peliä selaimessa pelattavaksi - Digitoday - Ilta-Sanomat

Muistatko vielä nämä pelit? Pääset pelaamaan parilla klikkauksella

Ylhäältäpäin kuvatussa Slicks’n’Slidessa kaasuteltiin kilpaa liukkaalla ja mutkikkaalla radalla.

Julkaistu: 7.1.2015 20:20

Verkkoon tuli selaimella pelattavaksi 2400 ysärin muistojen kultaamaa peliä.

Pelasitko tietokonepelejä 90-luvulla? Sanovatko sellaiset nimet kuin Sim City, Tapper, Scorched Earth, Warlords tai 4D Prince of Persia mitään?

Tai ovatko Master of Orion, Slicks'n'Slide, Championship Manager 93-94, Leisure Suit Larry tai Zelda Classic tutumpia?

Tai vaihtoehtoisesti Deluxe Ski Jump, Leather Goddesses of Phobos 2, The Hobbit, Eye of the Beholder III, Panzer Battles, The Bard's Tale 2 tai Tau Ceti?

Näiden ja lukemattomien muiden peliklassikoiden sekä ei-ihan-niin-muistettavien pelien pelaaminen on nyt mahdollista verkkoselaimessa. Internetin verkkohistoriaa tallentava Internet Archive on julkaissut sivuillaan pelattavaksi 2400 ms-dos-käyttöjärjestelmälle ilmestynyttä peliä.

4D Prince of Persia oli kinkkinen tasoloikka- ja ongelmanratkaisupeli.

Osa peleistä toimii verkkoselaimessa paremmin kuin toiset. Pelitilanteita ei voi myöskään tallentaa, joten pitkät seikkailu- tai strategiapelit jäävät kesken. Palvelu antaa kuitenkin oikein hyvän kuvan siitä, millaisia 90-luvun pelit olivat.

Pelien pelaaminen on mahdollistunut, kun dos-ohjelmien ajamisen mahdollistavasta Dosbox-emulaattorista on saatu tehtyä verkkoselaimen sisällä toimiva versio.

Peleissä on vielä alkuperäiset suojaukset, eli joku peli saattaa jättää käynnistymättä, jos et osaa vastata kysymykseen esimerkiksi siitä, mikä on ohjekirjan tietyn sivun kahdeksas sana.

Leisure Suit Larry ei halunnut päästää alaikäisiä pelaamaan ja alkuun esitettiin kysymyksiä, joihin täysi-ikäisten tulisi tietää vastaus.

Internet Archivesin dos-pelejä pääset tutkailemaan ja pelaamaan tästä. Pelaamisen pitäisi toimia tietokoneella ja yleisemmillä verkkoselaimilla.

Panzer Battles -stretegiassa sai sodittua uudelleen Bastognen piirityksen Ardennien taistelussa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?