IS testasi joulun konsolihitit, osa 3: Wii U:n parhaat

Julkaistu:

Pelit
Nintendon pelikonsolien parhaat pelit ovat yleensä juuri niitä klassisimpien sarjojen viimeisimpiä lämppäyksiä. Mario ja kumppanit ovat vahvasti esillä tänäkin jouluna Nintendon kovimmissa peleissä, mutta tasohyppelyt loistavat poissaolollaan.
Tämän vuoden Nintendo-hitteihin ei kuulu Marion tai Zeldan pääsarjan pelejä, mutta kummankin päähenkilöt nähdään moneen otteeseen. Söpöhahmoihin kyllästyneiden ei juuri Nintendon alustoilla kannata pelatakaan, mutta Bayonette 2 tarjoaa tekemistä Wii U:n parissa myös vähän vähemmän ällökarkkisella maulla varustetuille.

Bayonette 2

Nintendo-väki jäi paitsi alkuperäisestä Bayonettasta, jonka väkivaltainen toimintabaletti oli yksi tyylikkäimmistä vedoista edellisen sukupolven konsoleilla. On siis vain oikein, että uskollinen jatko-osa on saatavilla vain Wii U:n omistajille. Bayonetta 2 on Nintendo-alustojen hienoin toimintaseikkailu tänä vuonna.

Bayonetta pyörii kauniin pelihahmon ympärillä. Kun sanon pyörii, tarkoitan sen pyörivän väkkäränä. Pelihahmo on usein ainoa vakaalta tuntuva piste myrskyävän toiminnan keskellä. Ei tosin ehkä kovin vakaalta, sillä näin akrobaattiset temput eivät ihan joka pelihahmolta luonnistu.

Esteettisessä ja taistelukeskeisessä pelissä rytmi on kaikki kaikessa. Bayonetta 2:n tahditus on suorastaan nerokasta. Parhaimmillaan toiminta tuntuu siltä, kuin pelaisi pätevän elokuvaohjaajan ideaalien mukaan viimeisen päälle valmistettua kohtausta - mutta kontrolleissa on kuitenkin itse.

Bayonetta 2 tuo tähän ihanaan sarjakuvamaiseen taisteluun mukaan myös moninpelin. Verkkokaksinpelinä tanssi on vielä tenhoavampaa kuin yksin.

Super Smash Bros. for Wii U

Mätkintäpelit, joissa kaksi hahmoa hakkaavat toisiaan kunnes toinen putoaa, ovat jääneet pitkälti menneisyyden huviksi. Super Smash Bros on poikkeus. Aivan tyypillinen taistelupeli tämä ei kyllä ole, vaan enemmänkin epileptinen pyörremyrsky vauhdikasta toimintaa.

Super Smash Brosin kantavana ideana on pistää eri pelihahmojen päähenkilöt areenalle ja katsoa kuka seisoo lopuksi. Tai oikeastaan kumpi on heitetty ulos alueelta useammin ja kumman jalat ovat pysyneet maassa.

Oletko halunnut nähdä, kun Mario hakkaa Linkin? Tai kun Sonic pieksee Wii Fitin kuntosaliohjaajan? Kiinnostaisiko Bowserin ja Pikachun kohtaaminen? Täältä pesee.

Super Smash Bros on tehty japanilaisen lapsen keskittymiskyvylle ja vauhdille. Se siis erottelee melko tehokkaasti kalkkikset kesseleistä. Piesty isä ei ehdi edes huomaamaan mitä tapahtui, kun kymmenvuotiaan reaktiokyvylle suunniteltu teos antautuu nuoren ninjan hypnoottisiin hyppysiin.

Mario Kart 8

Nintendon suurin sankari on tarjolla myös Mario Kart 8:ssa. Nopeatempoisessa kaahauspelissä kierretään mukavan monipuolisia ratoja, kerätään aseita ja erilaisia ajoapuja, ja pyritään olemaan ensimmäisenä maalissa. Toisaalta voitollakaan ei ole niin väliä, jos edes kaverin voiton saa estettyä oikein sijoitetulla banaaninkuorella.

Pelihahmot ovat Super Smash Brosin tapaan eri pelien päähenkilöitä, mutta vähän vähemmän laajalla otannalla. Tässäkin kyllä voi Luigi näyttää veljelleen kuka kurvaa komeimmin ja kuka saa imeä pölyä.

Mario Kart 8 ei juuri uudista sarjaa, mutta mitäpä sitä alan parhaimmistoon kuuluvaa pyörää uusiksi keksimäänkään. Vakavaa autoilukokemusta hakevan tulee etsiä käsiinsä Xbox One ja Forza Horizon 2, mutta jos tahdot hulppean bilepelin jatkoille, tai kivaa tekemistä koko perheelle, Mario Kart 8 on tämän joulun paras valinta autoilun parissa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt