Supercell julkaisi salaa uuden pelin – nyt otetaan mallia ruotsalaisista

Julkaistu:

Mobiilipelit
Peli eroaa täysin kahdesta edeltäjästään, Clash of Clansista ja Boom Beachista.
Helsinkiläinen pelitalo Supercell on julkaissut kaikessa hiljaisuudessa uuden Spooky Pop -nimisen pelin. Asian noteerasi Gamezbo-sivusto.

Spooky Pop on älypeli, jossa muodostetaan palikoista värisarjoja ja sillä keinoin saadaan pelin sankarit puolustautumaan heitä vastaan hyökkääviä öhkömönkiäisiä vastaan.

Peli eroaa täysin edeltäjistään Clash of Clansista ja Boom Beachista, jotka olivat melko samasta puusta veistettyjä.

Uutuuspelissä nähtävää, match-3:ksi kutsuttua mekaniikkaa, on käytetty älypeleissä jo useiden vuosien ajan. Tunnetuin match-3-peli on Candy Crush Saga, joka takoo tekijälleen, eli ruotsalaiselle Kingille hurjia tuloja.

Pelialalla on varsin tavallista lainailla menestyneiden pelien mekaniikkoja omiin peleihin.

Uutuus on edeltäjiensä tapaan niin sanottu free to play -peli, eli käyttämällä oikeaa rahaa pelissä eteneminen nopeutuu.

Peli on julkaistu toistaiseksi vasta Kanadassa ja iOS-laitteille. Kyseessä on mobiilialalla yleinen "soft launch", jossa peli julkaistaan ensin yhdellä alueella ja sitä viilaillaan pelaajilta saadun palautteen myötä maailmanlaajuiseen julkaisuun sopivaksi. Peli on virallisesti vielä beta- eli esijulkaisuvaiheessa.

Toistaiseksi pelissä ei ole vielä moninpeliä, mutta sellainen on luvassa.

Peli on ehtynyt saada App Storessa vasta 15 käyttäjäarviota, joten sen saamaa vastaanottoa on vielä hankala kommentoida.

Tätä ennen Supercell on julkaissut kolme peliä: Clash of Clansin, Hay Dayn ja Boom Beachin. Yhtiö teki viime vuonna 349 miljoonaa euroa voittoa 672 miljoonan liikevaihdolla. Vaikka yhtiön osake-enemmistö on Japanissa, Supercell vakuuttaa pysyttelevänsä Suomessa ja maksavansa verot tänne.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt