Pirate Bayn perustaja vapautettiin vankilasta

Pirate Bayn perustajiin kuuluva Peter Sunde on tänään vapautettu vankeudesta. Sunde sai tuomion tekijänoikeusrikosten avustamisesta.

Peter Sunde joutui vuonna 2009 oikeuteen tekijänoikeusrikoksien avustamisesta yhdessä muiden Pirate Bayn perustajien kanssa.

10.11.2014 14:22

Pirate Bayn epävirallisena puhemiehenä pidetty Peter Sunde on taas vapaalla jalalla. Sunde ilmoitti vapautumisestaan Twitter-viestillä.

My body just got re-united with my soul and mind, the parts of me that matters and that never can be held hostage. #freebrokep #brokepfree— Peter Sunde (@brokep) November 10, 2014

– Ruumiini yhdistettiin juuri sieluuni ja mieleeni, tärkeimpiin osiini, joita ei koskaan voi pitää panttivankina, Sunde kirjoitti viestissään.

Sunde pidätettiin viime toukokuun lopussa, vain päiviä  EU-parlamenttivaalien jälkeen, joissa hän oli Suomen Piraattipuolueen ehdokkaana. Vaaleissa hän oli ehdokkaana nimellä Peter Sunde-Kolmisoppi.

Sunde oli tuomittu kahdeksan kuukauden vankeuteen avustamisesta tekijänoikeusrikkomuksista. Alunperin tuomio annettiin jo vuonna 2010, mutta valitusten ja Sunden pakoilun takia hän suoritti tuomionsa vasta nyt.

Muutkin Pirate Bayn jäsenet ovat olleet viime aikoina vankilaan liittyvissä otsikoissa, tosin suunta on ollut toinen. Gottfrid Svartholm Warg tuomittiin lokuun lopussa kolmen ja puolen vuoden vankeuteen tietomurroista, jotka eivät liittyneet Pirate Bayhin.

Lisäksi neljä vuotta virkavaltaa pakoillut Fredrik Neij otettiin viime viikolla kiinni Laosin ja Thaimaan rajalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?