Nämä kaikki tiedot puhelimesi lataa pilveen

Android-, iPhone- ja Windows Phone-puhelimet tallentavat monenlaista tietoa puhelimestasi Googlen, Applen ja Microsoftin verkkopalveluihin, varsinkin jos olet sallinut automaattisen varmuuskopioinnin.

5.9.2014 15:57

Applen iPhone-puhelimista löytyy pitkä lista asioista, joita puhelimesta voi tallentaa automaattisesti yhtiön iCloud-pilvipalveluun.

Jos varmuuskopiointia ei ole ottanut pois päältä puhelimen asetusten iCloud-kohdassa, verkkopalveluun siirtyvät esimerkiksi sähköpostit, yhteystiedot, kalenteritiedot, Safari-nettiselaimen kirjanmerkit, muistiinpanot ja valokuvat.

Omana kohtanaan valikossa on myös dokumentit ja data. Tämä tarkoittaa muun muassa tekstiviestejä, jotka nekin siis siirtyvät Applen pilveen.

Toinen kiinnostava kohta on avainnippu. Applen iCloudiin liitettynä palvelu tallentaa kaikkien käytettyjen verkkosivujen käyttäjätunnukset ja salasanat, luottokorttitiedot sekä käytettyjen wlan-verkkojen tunnukset ja salasanat.

Toiminnon avulla saa nämä tiedot siirrettyä iCloudin kautta toisille Applen laitteelle sekä pidettyä mahdolliset salasanojen muutokset ajan tasalla kaikissa kytketyissä laitteissa.

Google seuraa liikkeitäsi

Googlen Android-käyttöjärjestelmää käyttävissä puhelimissa varmuuskopiointiasetuksia löytyy sekä asetuksista että kuvat-kansiosta. Lisäksi Google seuraa myös liikkeitäsi, ellei ominaisuutta ole otettu pois päältä.

Kuvakansiosta valokuvat tallentuvat käyttäjän Google+ -tilille, eli Googlen pilveen.

Asetuksista löytyy kohta Varmuuskopionti ja palautus, josta annetaan lupa muun muassa selaimen kirjanmerkkien, wlan-salasanojen, ja puhelimen asetusten talletukseen. Android-puhelimet kopioivat myös puhelimen yhteystiedot ja kalenterin.

Googlen karttasovellus seuraa myös liikkeitäsi, ellet ole ottanut ominaisuutta pois päältä asetusten Sijainti-valikon kohdasta Sijainnin ilmoittaminen. 

Windows Phone 8.1 tallentaa puheluhistorian

Windows Phone 8.1 -käyttöjärjestelmän asetusten Varmuuskopiointi-valikosta löytyy omat kohtansa sovelluksille, tekstiviesteille ja valokuville.

Sovellukset ja asetukset kohdasta annetaan lupa puhelimeen tallennettujen sovellusten tiedot, eri sähköpostitilien salasanat, puheluhistorian, selaimen kirjanmerkit ja puhelimen sanastoon opetetut sanat.

Tekstiviestien kopioinnin saa pois päältä omasta kohdastaan, samoin valokuvien ja videoiden varmuuskopioinnin.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?