HS: "Kaikkien aikojen huijauksella" vedätetty kuukaudessa 100 000 euroa – eivätkö suomalaiset opi? - Digitoday - Ilta-Sanomat

HS: "Kaikkien aikojen huijauksella" vedätetty kuukaudessa 100 000 euroa – eivätkö suomalaiset opi?

Julkaistu: 8.5.2014 9:00, Päivitetty 8.5.2014 9:13

Helsingin Sanomien mukaan jo noin sata yksityishenkilöä ja kymmenen yritystä on joutunut maksuhuijauksen uhriksi.

Itellan, Tullin ja Perintäpalvelun nimissä tehtävä muistutuslaskuhuijaus jatkuu, kertoo Helsingin Sanomat.

Kampanja alkoi jo maaliskuussa, mutta ei ole menettänyt tehoaan vieläkään. Huijarit ovat onnistuneet saamaan suomalaisilta kevään aikana 150 000 euroa, josta noin 100 000 viimeisen kuukauden aikana.

Yksityishenkilöitä on joutunut uhriksi noin sata ja yrityksiä kymmenkunta.

Huijaussähköpostissa kerrotaan, että sähköpostin vastaanottajalla on avoin lasku laskun lähettäjän järjestelmässä. Mikäli laskua ei makseta, vastaanottajaa uhkaa maksuhäiriömerkintä. Sähköpostissa on linkki väärennetyille verkkopankkisivuille, jolla kalastellaan vastaanottajan verkkopankkitunnuksia. Näitä käytetään luottojen nostamiseen.

Tällä hetkellä huijauksia lähetetään etupäässä Perintäpalvelun nimissä. Sähköposteja saattaa tulla useampia ja niitä voi seurata myös "muistutustekstiviesti".

HS:n mukaan kyseessä lienee kaikkien aikojen suurin petosvyyhti, jonka tekijöiden epäillään olevan suomalaisia. Etsintäkuulutetulla päätekijäksi epäillyllä miehellä on aikaisempia tuomioita nettipetoksista. Kaikkiaan epäiltyjä on kymmenkunta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?