HS: Nämä ovat Suomen sähäkimmät älypuhelimet - kaksi kännykkää yli muiden

Julkaistu:

Samsungin mallit ovat Suomen eniten myydyistä puhelimista selvästi nopeimpia, kirjoittaa Helsingin Sanomat.
Lehden tiedot ovat peräisin Aalto-yliopiston tietoliikenne- ja tietoverkkotekniikan laitoksen tekemistä mittauksista.

Suomalaisten suosimien puhelinten nopeusvertailussa parhaiten pärjäsivät eteläkorealaisen kännykkäjätti Samsungin neljännen sukupolven älypuhelimet, Samsung Galaxy S4 ja Galaxy S III. Molemmissa tapauksissa latausnopeus verkosta puhelimeen oli lähes sata megabittiä sekunnissa.

Seuraaville sijoille päätyneet Applen iPhone 5 sekä Nokian Lumia 920 joutuivat taipumaan nopeudessaan kärkikaksikolle selvästi. Näiden latausnopeudet olivat merkittävästi hitaammat. IPhone 5:n tiedonsiirtonopeus oli noin 66 megabittiä sekunnissa ja Lumia 920:n noin 57.Viidennelle ja kuudennelle tilalle vertailussa päätyneiden puhelinten nopeusero suhteessa toisiinsa oli jo huikaiseva. Nokia Lumia 820 kykeni testeissä lataamaan noin 41 megabittiä sekunnissa, kun taas Nokiaa Lumia 925:n suorituskyky jäi vain noin 21 megabittiin.

Helsingin Sanomien mukaan tiedot puhelinten tiedonsiirtonopeuksista perustuvat Aalto-yliopistossa kehitetyn Nettitutka-palvelun mittaustuloksiin.Nettitutka
on sovellus, jonka käyttäjä lataa puhelimeensa tai taulutietokoneeseensa. Sovellus mittaa verkon tiedonsiirtonopeuden aina, kun käyttäjä painaa start-nappia. Tuloksista voi analysoida myös laitteiden suurimmat tiedonsiirtonopeudet.

Testin viisi nopeinta


1. Samsung Galaxy S4        94,9 Mb/s
2. Samsung Galaxy S III     94,8 Mb/s
3. Apple iPhone 5               66,4 Mb/s
4. Nokia Lumia 920            56,8 Mb/s
5. Nokia Lumia 820            40,8 Mb/s

Katso koko 17 puhelimen lista Helsingin Sanomien verkkosivuilta tästä.

Ota kantaa

Oletko testannut kännykkäsi nopeutta?

Kyllä 53% En 47%
Ääniä yhteensä 3685

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt