6 hetkeä, kun Nokia hallitsi maailmaa - Digitoday - Ilta-Sanomat

6 hetkeä, kun Nokia hallitsi maailmaa

Nokian älypuhelimien myynti Microsoftille on herättänyt valtavaa huomiota. Nyt käynnistyvät nostalgiset tunnelmat Nokia-puhelimien maineikkaasta historiasta, johon sisältyy maailman myydyin matkapuhelinmalli.

4.9.2013 14:51 | Päivitetty 4.9.2013 16:14

Amerikkalaislehti Huffington Post muistelee Nokiaa aikana ennen Steve Jobsin luomaa kilpailijapuhelinta, iPhonea, kun "Nokia oli vielä cool".

Seuraavassa joukko Nokian todellisia tähtihetkiä ja terävimpiä oivalluksia:

1. Nokia 1100

Muistaako joku vielä vaatimattoman oloisen Nokia-mallin 1100? Sen ulkonäkö ei kenties ollut kovin kaksinen, mutta puhelimen myyntiluvut puhuivat puolestaan: vuodesta 2003 niitä myytiin 250 miljoonaa kappaletta.

Näin ollen Nokia 1100 on jäänyt historiaan kaikkien aikojen suosituimpana matkapuhelimena. Jopa muiden puhelimien muuttuessa näyttävämmiksi, Nokia 1100 piti pintansa.

Eräässä vaiheessa hakkerit olivat valmiita maksamaan jopa 32 000 dollaria saadakseen valmistuksesta poistuneen 1100-mallin.

Nokia 1100 sisälsi myös yksinkertaisen, mutta äärimmäisen koukuttaneen pelin. Kyseessä ei ollut Angry Birds eikä Temple Run, vaan...

2. Matopeli

Vanha kunnon matopeli sai pelaajien kämmenet hikoilemaan ja hermot pintaan. Madon liian hidas operointi johti sen törmäämiseen seinään ja pelin päättymiseen.

Tälläkin hetkellä Nokian matopeli löytyy peräti 350 miljoonasta matkapuhelimesta eri puolilla maailmaa!

3. Maineikkaat Nokia-soittoäänet

Nämä soittoäänet voittavat monen mielestä Applen Marimban. Noin 1,8 miljardia ihmistä kuulee tämän soittoäänen päivittäin. Se on yhtä kuin 20 000 kertaa sekunnissa.

4. Maailman kookkain elokuvascreeni

Nokia valmisti vuonna 2010 Ruotsin Rosengårdiin maailman suurimman elokuvascreenin, jolla tavoiteltiin maailmanennätystä lajissaan.

Ulkomitoiltaan 51 x 28 -metrinen jättikangas suunniteltiin Nokia N8 -matkapuhelimen julkistusta varten.

5. "Malli Gorbatshov"

Yllättävän moni muistaa Nokian ensimmäisen matkapuhelinmallin vuodelta 1987. Viralliselta nimeltään Nokia Mobira Cityman ja lempinimeltään "malli Gorbatshov” painoi 800 grammaa, joten se ei ollut oikeasti kepeä city-puhelin.

Se myös maksoi kovat 24 000 markkaa.

Malli niitti erityisjulkisuutta Neuvostoliiton presidentin Mihail Gorbatshovin soittaessa sellaisella näytösluontoisesti Moskovaan vuonna 1989. Siitä lisänimitys "malli Gorbatshov”.

6. Monet vanhat Nokia-mallit olivat lähes "ikuisia"

Nokia pyrki vakavasti puhuen valmistamaan kestäviä matkapuhelimia. Nokia jopa suoritti omalle puhelinmallilleen sekä iPhonelle vuonna 2007 “maahanpudotustestin”, jossa Nokia menestyi paremmin.

Applen iPhonen lanseeraus kyseisenä vuonna aloitti kuitenkin Nokian matkapuhelimien alamäen.

Artikkelia muutettu. Nokia Mobira Cityman painoi 800 grammaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?