Onko toinen heistä Nokian uusi pomo?

Analyytikko veikkaa Nokian seuraavan johtajan tulevan talon sisältä.

4.9.2013 14:07 | Päivitetty 4.9.2013 14:11

Nokian seuraava toimitusjohtaja saattaa löytyä yhtiön nykyisten johtajien joukosta. Toimitusjohtajan paikka vapautui Stephen Elopilta, joka on siirtymässä Nokian matkapuhelinbisneksen mukana Microsoftin palvelukseen.

Uuden Nokian ytimen muodostaa vastedes verkkoyhtiö Nokia Solutions and Networks (NSN), jonka toimitusjohtaja Rajeev Suri on tehnyt nykyisessä tehtävässään vahvaa jälkeä.

Intialaistaustaisen Surin johdolla Nokian entinen murheenkryyni NSN on noussut kannattavaksi yhtiöksi.

Vahva ehdokas voi olla myös yhtiön nykyinen talous- ja rahoitusjohtaja Timo Ihamuotila, joka tiistaista alkaen on hoitanut tilapäisesti myös toimitusjohtajan tehtävää.

Nokian hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa sanoi tiistaina, että uuden johtajan etsintä on jo aloitettu, ja kyseeseen tulevat sekä ulkoiset että sisäiset ehdokkaat. Monet merkit viittaavat siihen, ettei tällä kertaa tarvitse mennä merta edemmäs kalaan.

– Oma arvaukseni on, että talon sisältä tulevat kandidaatit voivat olla vahvoilla, arvioi OP-Pohjolan Nokia-analyytikko Hannu Rauhala. Hän perustaa näkemyksensä siihen, ettei Nokialla nyt ole tarvetta saada isoa muutosta aikaiseksi, vaan lähinnä nopeuttaa NSN:n nykyistä bisneskehitystä.

– Tähän tilanteeseen sopisi henkilö, joka tietää missä mennään ja tuntee yhtiön tavata ja kulttuurit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?