Total War palasi maailman ensimmäisen supervallan syntyvuosiin

Ikuinen Rooma osoittautui todellisuudessa vähemmän ikuiseksi, mutta sen loisto kestää televisiossa ja pelirintamalla.

4.9.2013 8:09

Huippusuosittu Total War –pelisarja palaa yhdeksän vuoden tauon jälkeen Rooman valtakunnan aikakauteen, ja rakentaa kuvan kuinka siitä kasvoi maailmanhistorian ensimmäinen supervalta.

Brittiläisen Creative Assembly –studion Total War –sarja on pysytellyt erikoisella tavalla pc-pelimaailman valtikankantajana. Siinä missä moni muu pelisarja hakee kevyempää ja valtavirtayleisöön vetoavampaa otetta, etenkin konsolipelien maailmassa, Total War on pitäytynyt uskollisesti omassa teemassaan. Puolet pelin vetovoimasta on etäisesti Civilization-henkisessä valtakunnan rakentamisessa, toinen puoli taas erittäin vaativassa ja älykkäässä muinaisten taistelukenttien taktisessa kuvaelmassa.

Total War –pelit ovat kuvanneet maailmanhistoriaa monipuolisesti, ja tarjonneet paitsi todenmukaista historiallista kuvaelmaa, myös mahdollisuuksia historian virtojen kääntämiseen omaan suuntaansa. Mitä jos muinaiset johtajat olisivat tehneet erilaisia päätöksiä? Jättäneet hyökkäämättä yhden kimppuun, kääntäenkin armeijansa vastakkaiseen ilmansuuntaan?

Historiaa onkin eletty uudestaan muun muassa Japanissa 1500-luvulla, Euroopan keskiajalla, 1700-luvun Euroopassa ja Napoleonin sodissa 1700-1800 -lukujen vaihteessa. Nyt peli palaa vuoteen 272 EAA ja kuvaa Välimeren ja Euroopan historiaa 300 vuoden ajalta, mutta pelattavaksi ei tarjota pelkästään nousevaa Roomaa, vaan myös muun muassa perivihollinen Karthago, Kreikan Makedonia, brittiläiset ikenit, saksalaiset barbaariheimot ja Egypti.

Katso Total War: Rome II –pelin arvostelu oheiselta IS TV:n videolta!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?