Digitoday

Nyt päättyi veronkierto – suomalaisten suosikkiverkkokaupan loru loppui

Julkaistu:

verkkokauppa
Maaliskuusta lähtien englantilainen Play.com ei enää myy mitään. Kauppasivusto vain välittää muiden verkkokauppojen ostoja, ja verovapaus on mennyttä.

Suomalaisten suosiossa oleva Jerseyn saarella Englannin kanaalissa toimiva Play.com-nettikauppa lopettaa toimintansa nykyisessä muodossaan.

Verovapaalla vyöhykkeellä sijainneesta kaupasta tehdyistä ostoksista ei ole tarvinnut tähän asti maksaa arvonlisäveroa. Tämä yhdistettynä ilmaisiin postikuluihin on tehnyt siitä monien suomalaisten suosiman ostospaikan. Suomalaiset ovat ostaneet Play.comista etenkin levyjä, elokuvia ja videopelejä.

Vuoden 2011 lopussa brittiviranomaiset ilmoittivat tukkivansa porsaanreiän, joka mahdollistaa arvonlisäveron maksamatta jättämisen alle 15 puntaa (18,40 €) maksavissa ostoksissa.

Nyt Play.comin omistava japanilainen Rakuten Group on ilmoittanut, että nykymuotoinen liiketoiminta lakkaa maaliskuussa.

Play.comin toiminta ei lopu kokonaisuudessaan. Kauppa jatkaa toimintaansa toisten nettikauppojen näyteikkunana ja ottaa provision näiden myynnistä. Nämä ovat kuitenkin tavallisia verkkomyymälöitä, eli niissä tehtävistä ostoksista maksetaan arvonlisäveroa.

Play.comin kuihtuminen on hyvä uutinen ainakin suomalaisille kauppiaille. Suomalaisten tekemistä verkko-ostoksista suuri osa on karannut verovapaille vyöhykkeille.

Lähde: MCV
 

Ota kantaa

Ostatko verkkokaupoista tavaraa?

Kyllä 74% En 26%
Ääniä yhteensä 23257

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt