Digitoday

Suomalaisille kolmoisvoitto USA:n iPhone-pelilistoilla – mukana uusi nimi

Julkaistu:

Suomi-pelit

Pieni oululainen Fingersoft liittyi helsinkiläisten Rovion ja SuperCellin joukkoon USA:n iPhone-pelien top-listoilla.

Amerikan iTunes-peikauppa on ollut parin viime viikon ajan sinivalkoinen. Viime viikolla suomalaisilla oli paalupaikka kolmella listalla: myydyin maksullinen peli oli Rovion Angry Birds Star Wars, tuottoisin oli Supercellin Clash of Clans ja ladatuin ilmaissovellus oli Fingersoftin Hill Climb Racing.

Ilmaissovellusten listaykköseksi pääseminen on kova meriitti, sillä sovelluksiksi lasketaan pelien lisäksi myös muut ohjelmat. Hill Climb Racing jatkaa ykkösenä myös tällä viikolla.

Oululainen Fingersoft ei ole useimmille yhtä tuttu yhtiö kuin ympäri maailman tunnettu Rovio tai hurjassa nosteessa oleva ja kovia kehuja keräävä SuperCell. Fingersoft on 28-vuotiaan oululaisen Toni Fingerroosin pikkuyhtiö.

– Ei se nyt ihan yhden miehen yhtiö ole. Kyllä tuohon iPhone-versioon tuli kaveri mukaan auttelemaan, Fingerroos toteaa vaatimattomasti Ilta-Sanomille. 

Hill Climb Racingia on ladattu iPhonelle 4 miljoonaa kertaa ja Androidille 10 miljoonaa. iOS-versio ilmestyi 2 viikkoa sitten, Android-peli on 2 kuukauden ikäinen. Näillä näkymin Windows-versiota ei ole tulossa.

Vaikka peli on ilmainen, se tuo rahaa mainostuloilla. Lisäksi siinä voi ostaa pelirahaa oikealla rahalla.

Pelinteossa Fingerroosille yhdistyvät hauskuus ja elinkeino.

– Pelien teko kivaa. Leipääkin tulee pöytään ihan kivasti, Fingerroos sanoo.

Fingerroos arvelee iOS-menestyksen johtuvan siitä, että peli julkaistiin ensin Androidilla, minkä jälkeen iPhone-maailmasta alkoi tulla pyyntöjä saada peli sinne. Heti julkaisun jälkeen Hill Climb Racing saikin mahtistartin amerikkalaisten iPhone-latauslistalla.

Hill Climb Racingin voittokulkua Androidilla puolestaan auttoi Fingerroosin aiemmin tekemä Cartoon Camera -sovellus, joka muuntaa valokuvat sarjakuvamaiseen kuosiin.

Hill Climb Racingissä ajellaan tarkasti fysiikkamallinnetulla autolla mäkimaastossa ja keräillään tavaraa sekä temppuillaan hieman tasohyppelypelien hengessä. Autoa voi viritellä ja parannella.

Kiirettä maailmanvalloitukseen ei Fingerroosilla ole. Parin viikon päästä on aikomus laajentaa kolmen hengen yritykseksi.

– Tämä vuosi päivitetään peliä ja ensi vuonna aletaan katsella muita projekteja. Pidetään tekeminen mukavana.

Hill Climb Racingin esittelyvideon voit katsoa alla.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt